Германия отговори днес на критиките към нейните едностранни действия спрямо

...
Германия отговори днес на критиките към нейните едностранни действия спрямо
Коментари Харесай

Германия: Защитаваме се с икономическата си сила

Германия отговори през днешния ден на рецензиите към нейните едностранни дейности по отношение на енергийната рецесия в Европейския съюз.

Берлин се опълчи на въвеждането на таван за цените на природния газ в Европейски Съюз, тъй като това би била държавна интервенция на пазара, само че в това време отпусна 200 милиарда евро за подкрепяне на немските предприятия и консуматори.

" С този пакет Германия сподели междинен пръст на останалата част от Европа ", съобщи върховен европейски чиновник.

Подозренията са, че Берлин отхвърля въвеждане на таван на цените на природния газ, с цел да може да наддава и да печели търговете за доставки на гориво в конкуренция с по-бедните европейски страни.



Франция и представители на Европейската комисия упорстват за общоевропейски решения на енергийната рецесия, провокирана от повишаването на природния газ и прекъсването на доставките от Русия в отговор на глобите на Европейски Съюз, наложени поради съветската инвазия в Украйна.

По-бедните европейски страни, изключително тези с огромни задължения, не могат да си разрешат щедростта, демонстрирана от Германия - най-голямата стопанска система в Европейски Съюз, чиято индустрия дълго време бе извънредно подвластна от евтиния съветски газ.

" Вчера имах опция да обясня на комисията и на моите сътрудници нашия защитен щит ", съобщи пред кореспонденти немският министър на финансите Кристиан Линднер.

" Имаше недоразумение… Нашият пакет е симетричен, в случай че се сравнят размерът и уязвимостта на немската стопанска система ", разгласи той и добави: " Използваме икономическата си мощ, с цел да се защитим. "



Линднер, който е фискален реакционер, изключи приемането на общоевропейски механизъм за енергийната рецесия, сходен на стратегия за справяне с следствията на пандемията от COVID-19.

" Не мисля, че взаимното взимане на заеми ще бъде решение ", сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР