Германия обеща да подкрепи своя съюзник в НАТО Полша, ако

...
Германия обеща да подкрепи своя съюзник в НАТО Полша, ако
Коментари Харесай

Напрежението с Русия расте, Германия: Ще защитим Полша

Германия даде обещание да поддържа своя съдружник в НАТО Полша, в случай че последната бъде нападната.

" Всички сме дружно, постоянно в най-тясна съгласуваност, освен когато се срещаме физически на равнище министри на защитата, само че и другояче. Там, където нашите полски другари имат потребност от поддръжка, в случай че пристигна най-лошото, те ще я получат ", съобщи на конференция в Прага немският министър на защитата Борис Писториус, представен от Си Ен Ен.



Напрежението пораства откакто бойци от съветската наемническа формация " Вагнер " дойдоха в Беларус и бяха снимани да упражняват покрай полската граница.

В сряда беше оповестено видео, в което шефът на " Вагнер " Евгений Пригожин поздравява бойците си в Беларус. Той трябваше да напусне Русия след несполучливия му опит за въоръжен бунт, осъществен в края на юни.

Министерството на защитата на Беларус разгласи в четвъртък, че беларуската войска ще организира взаимни учения с " Вагнер " покрай полската граница.

Полската национална осведомителна организация PAP заяви в петък, че Полша ще предислоцира свои военни елементи от западната част на страната в източната, граничеща с Беларус.

Ръководителят на полската комисия по сигурността Збигнев Хофман уточни, че решението е взето от министъра на националната защита Мариуш Блашчак, след разбор на " вероятните закани, основани от наличието на групата " Вагнер " в Беларус ".

В петък съветският президент Владимир Путин съобщи, че Русия ще отбрани Беларус при положение на нахлуване от Полша, и упрекна поляците, че " мечтаят и за беларуски земи ", и желаят да " откъснат " елементи от Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР