Германия няма да изпълни условието, поставено от Доналд Тръмп за

...
Германия няма да изпълни условието, поставено от Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

Хернинг Риике: Не изключвам нов разрив в коалиция в Германия заради НАТО

Германия няма да извърши изискването, сложено от Доналд Тръмп за неотложно нарастване на военния бюджет. Това съобщи немският министър на финансите от социалдемократическата партия Олаф Шолц. 

" Не изключвам нов раздор в ръководещата коалиция ", предвижда пред " Хоризонт " доктор Хенинг Риике от Германското сдружение за външна политика.

" Дискусията по тази тематика в Германия занапред следва. Канцлерът Меркел би трябвало да отбрани настояванията за повече пари за защита, само че би трябвало да е пределно ясно - Германия сама се е вкарала в този капан, тъй като се е заела с задачата от Уелс да заделя 2 % от Брутният вътрешен продукт за защита, а към момента е надалеч под тази сума. "

Густав Гресел от Европейския съвет по външна политика разяснява за предаването " Събота 150 ", че свеждането на НАТО до финансов спор води до задънена улица:

" Дискусията за финансите е контрапродуктивна, тъй като отвлича вниманието от надалеч по-важния въпрос за бойните качества на НАТО. Обявената цел от 2% от Брутният вътрешен продукт е единствено едната страна на медала. Другата значима цел са 20-те % от военния бюджет, които би трябвало да се влагат във въоръжение. Това Тръмп изцяло съзнателно премълчава. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР