Германия наложи по-строги мерки за хора, пристигащи от 3 области

...
Германия наложи по-строги мерки за хора, пристигащи от 3 области
Коментари Харесай

Германия затегна мерките за идващи от нови 3 български области

Германия наложи по-строги ограничения за хора, идващи от 3 области на България – София-град, Разград и Сливен. Новите правила ще се ползват от събота, 24 октомври. Трите области са добавени в на Института " Роберт Кох ", от който към този момент са част Благоевград и Търговище. За смяната са известени и българските управляващи посредством посолството ни в Берлин.

Пристигащите в Германия, които през последните 14 дни са имали престой в " рискова област ", би трябвало да се подложат на наложителен тест за ковид. Той може да бъде изработен и отвън Германия, само че най-много 48 часа преди влизане на немска територия. Единственото негативната проба за COVID-19 е съображение за освобождение от 14-дневна домашна карантина. Карантина не се ползва за хора, пътували пренос през " рисков регион ".

Всяка провинция в Германия има лични правила за налагане на карантина, тъй че идващите би трябвало авансово да се срещнат с тези условия, предлагат от Министерство на външните работи.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германия наложи по-строги ограничения за хора, идващи от 3 обл...

Чужденците, чиито персонални документи са с изтекла годност, могат да изоставен територията на Германия, в случай че страната, която е издала документа, е оповестила, че удължава периода на годност.

През пролетта Германия разгласи, че приема предлагането да признава за годни изтекли след 13 март 2020 година български персонални документи, с които сънародниците ни да могат да напущат страната на път за родината. Този период изтича на 31 декември 2020 година, като след тази дата български жители с изтекли персонални документи няма да могат да пресичат немската държавна граница.

Това на процедура значи, че българите с изтичащи персонални документи имат време до края на годината да се върнат до България и да ги възобновят.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР