Германия надигра Франция с 2:1 във втория полуфинал на тазгодишното

...
Германия надигра Франция с 2:1 във втория полуфинал на тазгодишното
Коментари Харесай

Германия срази Франция и ще спори с Англия на финала на Евро 2022 за жени

Германия надигра Франция с 2:1 във втория полуфинал на тазгодишното издание на Европейското състезание по футбол за дами. На стадион „ МК “ в Милтън Кийнс рекордьорите по титли от конкуренцията се добраха до крайния триумф след попадение в 76-та минута .

Мачът даде на феновете по трибуните оспорвана борба, в която Германия ликува в края на срещата. Александра Поп изведе осемкратните шампионки напред в резултата в 40-та минута, разписвайки се в рекорден пети следващ мач на шампионата на планетата, откакто преди този момент бе точна във всеки един от предходните четири дуела на отбора до полуфиналната фаза. Само четири минути по-късно обаче французойките възвърнаха паритета след автогол на вратарката на Германия Мерле Формс.
Александра Поп (д) момент след победния й гол във вратата на Франция.
Срещата вървеше към продължения, когато към четвърт час преди края на постоянното време Поп хвърли в възторг немските последователи с второто си попадение, което се оказа и победно за отбора на селекционерката Мартина Вос-Текленбург.

В спор за купата в неделя Германия ще играе с домакините от Англия, които съкрушиха Швеция с безапелационното 4:0 в другия полуфинал . За германките това е девето класиране за край, като те нямат загуба, когато стигат до последния мач в шампионата – тимът се завръща в тази фаза след шампионата в Швеция през 2013, когато надделя Норвегия с 1:0. Англия има два финала на европейски шампионати в историята си, като губи и в двата – от Швеция в дебютното издание през 1984 година, и от не какъв да е, а от Германия – на финала през 2009 от Финландия, с разгромното 2:6.

Спорът за трофея в 13-то издание на Европейското състезание за дами е в неделя, 31 юли, от 19:00 часа българско време на стадион „ Уембли “ в Лондон. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР