Германия извади Варненска област от списъка с рисковите райони за

...
Германия извади Варненска област от списъка с рисковите райони за
Коментари Харесай

Германия извади Варна от рисковите региони

Германия извади Варненска област от листата с рисковите региони за COVID-19. Информация за това разгласява на уеб страницата си  федералният институт " Роберт Кох ", профилиран в проучването на инфекциозни заболявания.
Две от най-популярните дестинации за немските туристи - Варна и Златни пясъци, попаднаха в " черния лист " с предизвестия за пътешестване на института " Роберт Кох " при започване на месеца поради високия брой регистрирани случаи на новозаразени с COVID-19.

В предупредителния лист влязоха още Добрич и Благоевград. Предупреждението не беше възбрана за пътешестване, само че оказа възпиращо деяние пред желанието на немските туристи да пътуват до българското Черноморие, а написано черно на бяло даваше опция на туристите да анулират гратис полетите и почивките си у нас.

Изваждането на Варна  от предупредителния лист има друго значимо практическо измерение за пътуващите от летище Варна - защото районът към този момент не е рисков, не се изисква и наложителното подлагане на тест за ковид. 

Освен Варна от листата е изваден още австралийският щат Виктория, до момента в който за рискови зони се считат от 21 август район Брюксел в Белгия и Френска Гвиана. Остават и рестриктивните мерки за областите Добрич и Благоевград, въведени на 7 август.

Класификацията като рискова зона се основава на взаимен разбор и решение на Федералното министерство на опазването на здравето, Министерството на външните работи и Федералното министерство на вътрешните работи и строителството. Класификацията като рискова зона се основава на двуетапна оценка. На първо място се дефинира в кои щати / райони е имало над 50 новозаразени лица на 100 хиляди поданици през последните седем дни. Използват се и отчети на немските дипломатически задачи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР