Германия изпълни целта на НАТО да изразходва 2% от своя

...
Германия изпълни целта на НАТО да изразходва 2% от своя
Коментари Харесай

Германия постигна целта на НАТО, отделя 2% от БВП за отбрана

Германия извърши задачата на НАТО да изразходва 2% от своя БВП за защита за първи път от 1992 година насам, заяви организация ДПА в сряда.

Германското държавно управление ще отдели 73,41 милиарда $ за разноски за защита през актуалната година, съобщи ДПА. Това е рекордна цифра за Германия в безусловно изражение и би била 2,01% от Брутният вътрешен продукт.

Министерството на защитата не отговори на искане за коментар. Германският канцлер Олаф Шолц беше декларирал тази седмица, че, само че държавното управление не е разкрило точни числа до момента.

Министрите на защитата на НАТО би трябвало да се срещнат в Брюксел в четвъртък. В сряда се организира обособена среща на Контактната група по защитата на Украйна, хазаин на която са Съединените щати.

Правителството на Шолц обърна внимание на възходящите си разноски за защита в нерешителен миг за Организацията на Северноатлантическия пакт.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп през уикенда възмути съдружниците, като сподели, че, които не харчат задоволително за защита.

В отговор на тези забележки в изявление за телевизия WELT във вторник вечерта, немският министър на защитата Борис Писториус сподели, че Тръмп рискува да навреди на трансатлантическите връзки и " в последна сметка да отреже клона, на който седи Америка ".

Писториус отхвърли предложенията на опозицията, че Германия би трябвало да усили своя специфичен фонд за военна защита на 300 милиарда евро от 100 милиарда, като сподели, че вместо това държавното управление би трябвало да усили постоянните си бюджетни разноски .Това би помогнало на държавното управление при публичните поръчки за по-дълги времеви хоризонти, сподели той. " Всъщност можете да извършите това единствено по сериозен, дълготраен метод с повишен самостоятелен проект ", сподели той.

Писториус също се опълчи на концепцията, която притегли вниманието след забележките на Тръмп, за основаване на независима европейска нуклеарна защита.

" Мога единствено да предупредя да не започваме такава полемика с такава немарливост единствено тъй като Доналд Тръмп, който даже не е претендент за президент, прави сходни изказвания ", сподели той.

Това би помогнало на държавното управление при публичните поръчки за по-дълги времеви хоризонти, сподели той. " Всъщност можете да извършите това единствено по сериозен, дълготраен метод с повишен самостоятелен проект ", сподели той.
 Политико: Германците към този момент не възприемат Русия като съществена опасност
Политико: Германците към този момент не възприемат Русия като съществена опасност

Загрижеността по отношение на всеобщата миграция и радикалния ислямски тероризъм в този момент са на първо място
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР