Германия има дял от близо 30% в монетарния съюз, който

...
Германия има дял от близо 30% в монетарния съюз, който
Коментари Харесай

Германия е големият икономически проблем на Европа, но никой освен САЩ не го казва

Германия има дял от близо 30% в паричния съюз, който включва 19 европейски страни. Това демонстрира какъв брой рисково е да виждаме четвъртата най-голяма стопанска система в света съвсем в цялостен застой през последните месеци, показва в собствен разбор за CNBC Михаел Иванович, който е някогашен основен икономист на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в Париж и интернационален икономист в районната аварийна банка в Ню Йорк.

Бизнесът в страната упреква държавното управление за високия корпоративен налог (31% при приблизително 22% за Европейския съюз), повишените разноски за сила, несъответстващата цифрова инфраструктура, неналичието на високоскоростна интернет връзка в множеството индустриални паркове, неразбираемата икономическа и политическа ориентировка.

" Германският бизнес не желае " национални първенци " (бел.ред.: тук създателят има поради огромните компании в страната, които получават солидна държавна подкрепа) и бюрократична интервенция ", показва специалистът и добавя:

" Те упорстват за ефикасни стопански и финансови политики в поддръжка на дребните и междинни компании - Mittelstand, които съставляват 99% от немските компании, обезпечават към три четвърти от всички работни места и над половината от Брутният вътрешен продукт. ".

Икономистът счита, че може би частният бранш в Германия чака прекомерно доста в актуалната обстановка на " предизвестена гибел " на ръководещата коалиция.

Допълнително внимание, по неговите думи, притеглят по-топлите стопански връзки с Франция след скорошните мнения на френския министър на стопанската система и финансите Бруно льо Мер, че двете страни би трябвало да работят дружно като се " допълват ", а не си " съперничат " на полето на новите технологии.

" Франция и останалата част от Европа - и, междудругото, Съединени американски щати - евентуално са очаквали Германия да подтиква интензивността в стопанската система и да купува повече артикули и услуги от главните си търговски сътрудници. С бюджетен остатък от 1,7% от Брутният вътрешен продукт, обществен дълг от 60,9% и търговски остатък от 8% от Брутният вътрешен продукт, Берлин трябваше да води европейското и световното икономическо възобновяване, посредством стимулиране на вътрешните разноски и отваряне на пазарите си ", показва Иванович.

" Но това няма по какъв начин да се случи. Както постоянно, Франция, останалата част от Европа и Съединени американски щати ще поемат сметката за възобновление на немската стопанска система, защото немските компании усилват размера на продажбите си на външните пазари, с цел да оцелеят. Това може да бъде наречено немска експортна атака ", счита той.

Според специалиста президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги не би трябвало да се тормози за уязвимостта на Централна и Източна Европа (ЦИЕ) на фона на световния търговски спор.

" Вместо това Драги би трябвало да насочи вниманието към дестабилизиращия меркантилизъм на Германия ", показва икономистът. " Германия е огромният стопански проблем на Европа, само че никой различен, с изключение на Вашингтон, не смее да го уточни ", приключва той. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР