Германия и Франция са готови да увеличат средствата на ЕС

...
Германия и Франция са готови да увеличат средствата на ЕС
Коментари Харесай

Меркел е готова за по-високи разходи по кризата с бежанците

 Германия и Франция са подготвени да усилят средствата на Европейски Съюз за бежанския пакт с Турция. Това съобщи канцлерът на Германия Ангела Меркел след извършената през вчерашния ден видеоконференция с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, заяви " Тагесшау ".

Германия и Франция се оповестиха за увеличение на средствата на Европейски Съюз за бежанците в Турция.

Канцлерът Ангела Меркел съобщи, че страните са се заели с осъществяването на Пакта за бежанците с Анкара след видеоконференцията с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, френския президент Еманюел Макрон и английския министър председател Борис Джонсън. Ако е належащо, на Турция ще бъде предоставена повече помощ, сподели Меркел.

Според нея, не би трябвало да се загърбват прекратените договаряния за разширението на митническия съюз с Турция.

Изданието напомня, че Ердоган разгласи, че ще отвори границите на страната за бежанците, които желаят да стигнат до Европа. Вследствие на това по границата с Гърция се скупчиха хиляди хора, а гръцките управляващи използваха сълзотворен газ и водни струи, с цел да предотвратят противозаконното прекосяване.

Европейски Съюз счита, че методът на Ердоган е опит за изнудване.

От своя страна, турският държавен глава упреква Евросъюза, че не е превел обещаната сума от 6 милиарда евро за потребностите на бежанците на територията на Турция, както и че не са изпълнени други елементи от съглашението от 2016 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР