Германия е взела решение за масово експулсиране на руски дипломати.

...
Германия е взела решение за масово експулсиране на руски дипломати.
Коментари Харесай

Русия изгони над 20 германски дипломати

Германия е взела решение за всеобщо експулсиране на съветски дипломати. Това оповестиха от съветското външно министерство в събота за ТАСС.

" Германските управляващи взеха решение за следващото всеобщо експулсиране на чиновници на съветските дипломатически представителства в Германия. Ние изрично осъждаме тези дейности на Берлин, който продължава демонстративно да унищожава целия масив руско-германски връзки, в това число дипломатическото им измерение ", разясняват от ведомството.

От министерството декларират, че немската страна е нарушила многократните си уверения в отвращение да обявява този сюжет, като е уведомила за желанието си медиите , които съгласно Русия постоянно се употребяват за образуване на " следено изтичани " и подмятане на дезинформация.
 Германия гони 30 съветски дипломати за шпионаж
Германия гони 30 съветски дипломати за шпионаж

Москва се закани да приложи същата мярка

" Като реакция на враждебните дейности на Берлин от съветска страна е взето решение за огледално експулсиране на немски дипломати от Русия, а също и за значително ограничение на оптималния брой чиновници на немските дипломатически задачи в страната ни, за което беше публично известен посланикът на Германия в Русия Геза Андреас декор Гейр по време на диалози в съветското външно министерство на 5 април 2023 година ", допълват от ведомството.

Повече от 20 немски дипломати са експулсирани от Русия в отговор на експулсирането на чиновници на съветски дипломатически задачи от Германия, заяви в ефира на телевизионния канал " Звезда " формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова , представена от ТАСС.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР