Германия е водещ туристически партньор на България сред страните от

...
Германия е водещ туристически партньор на България сред страните от
Коментари Харесай

Германия е един от най-важните пазари за туристическия ни сектор

Германия е водещ туристически сътрудник на България измежду страните от Европейски Съюз и е един от най-важните пазари за българския туристически артикул. Данните демонстрират, че през летния сезон 2021 година над 140 хиляди немски туристи са пренощували в местата за настаняване в България, като това е два пъти повече по отношение на летния сезон през предходната година. 

В годините преди пандемията от ковид по над 800 000 немски туристи са гостували у нас.

Следвайки Годишната стратегия за национална туристическа реклама, Министерството на туризма реализира голям брой онлайн акции на пазар Германия, които демонстрират преимуществата на дестинация България. Едновременно с това се разпространяват и другите типове туризъм и опциите, които страната ни предлага като сигурна, безвредна и устойчива дестинация.

Една от ограниченията, които Министерството на туризма взема за промотиране на страната ни, е организирането на националното показване на България с щанд на повърхност от 30 кв. м на интернационалното туристическо ревю Touristik & Caravaning, което се организира в Лайпциг.

Всяка година то се провежда през втората половина на месец ноември и бележи началото на записванията за идния летен сезон. Това е най-голямото и значимо туристическо ревю в източните немски провинции, където България се радва на нараснал интерес. През тази година взаимно с Министерство на туризма присъединяване на българския щанд имат „ Албена “ АД и Община Варна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР