Германия е най-добрата държава за дистанционна работа според Global Remote

...
Германия е най-добрата държава за дистанционна работа според Global Remote
Коментари Харесай

Германия, Дания и САЩ са най-добрите държави за дистанционна работа


Германия е най-хубавата страна за отдалечена работа съгласно Global Remote Work Index, оповестен от NordLayer – компания, предлагаща решения за отбрана на мрежовия достъп за бизнеса.

Следват Дания, Съединени американски щати, Испания, Литва, Холандия, Швеция, Естония, Сингапур и Франция.

Индексът е формиран посредством оценка и съпоставяне на общо 66 страни по 4 измерителя:

1. Киберсигурност.

2. Икономически и обществени условия (безопасност, туристическа прелест, разноски за живот и здравеопазване).

3. Дигитална и физическа инфраструктура (достъп до интернет, качество на връзката, електронно държавно управление, физическа инфраструктура, съществуване на коуъркинг пространства за работа).

4. Отговор на COVID-19 (ваксинация и равнища на защита).

Държавите се показват друго във всяка категория, като категорията за киберсигурност е доминирана от по-малки европейски страни, като Словакия, балтийските страни Литва и Естония и Гърция, демонстрира отчетът на NordLayer. Държавите-членки на Европейски Съюз заемат първите 18 места по киберсигурност.

Канада, Обединеното кралство, Португалия, Съединени американски щати и Германия надлежно са петте най-благоприятни страни за отдалечена работа във връзка с икономическите и обществени условия.

Нивата на благосъстояние на страните обаче не подсигуряват кибербезопасност. Въпреки че страни като Малта, Нова Зеландия и ОАЕ се класират относително високо по стопански и обществени условия, те изпитват по-високи опасности за киберсигурността спрямо други страни с сходни стопански и обществени условия.

Индексът демонстрира, че работещите отдалечено хора, които желаят да намерят по-евтино място за живот, ще би трябвало да създадат компромис с аспекти като обща сигурност или равнището на британски език, който се приказва в страната.

Тъй като достъпността и качеството на интернет са наложителни, с цел да може човек да работи без терзание, индикаторът за цифровата и физическата инфраструктура е извънредно значим при съставянето на показателя, разясняват от NordLayer.

Според този индикатор Южна Корея и Сингапур са на върха, следвани от Обединените арабски емирства, Дания и Швейцария.

Докато Южна Корея има най-бърз интернет, той е най-достъпен в Израел, демонстрира още отчетът.

Отдалеченият модел на работа е предмет на все по-горещи полемики, до момента в който компании като Airbnb афишират изцяло отдалечени режими, а в другата прекаленост са работодатели като Илон Мъск, които считат отдалечената работа за „ непродуктивна “.

„ Въпреки това наклонността е ясна - от началото на COVID-19 отдалечените или хибридни модели на работа станаха неизбежни даже в тези компании, които преди този момент са проповядвали значимостта на взаимоотношенията лице в лице “, споделя Юта Гуринавичуте, основен софтуерен шеф в NordLayer.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР