Германецът Кай Шаленберг спечели титлата в дебютното издание на турнира

...
Германецът Кай Шаленберг спечели титлата в дебютното издание на турнира
Коментари Харесай

Безупречен Шаленберг не остави шансове на Везенков и отнесе титлата в Германия

Германецът Кай Шаленберг завоюва купата в дебютното издание на шампионата БФБ е-баскет лига, откакто се наложи с 2-0 победи над българския национал Александър Везенков. Шаленберг и Джедай Мастърс надвиха над крилото на Олимпиакос и Балкан със 129:114 в мач №2, откакто завоюваха и първия дуел през вчерашния ден със 140:101
 Тежка загуба за Везенков в мач №1 от финала на БФБ е-баскет лигата
За разлика от първия мач сред двата отбора, този път тимът на Балкан стартира по-силно и водеше през съвсем цялото първо полувреме. Това не тормози " джедаите ", които върнаха паритета в дуела в самия завършек на втория интервал, който завърши при резултат 63:63.

Джедай Мастърс демонстрираха съществено израстване в третата част и по едно време натрупаха преднина от 8 точки, само че момчетата на Везенков отхвърлиха да предадат толкоз елементарно мача и се добраха на две точки в края на частта - 89:87 за Джедай Мастърс.

Още при започване на последните 10 минути " джедаите " си върнаха задатъка от 8 точки, а по-късно с безупречна пукотевица и отбрана усилиха задатъка си на 12. " Зелените " стопиха недостига на 6 точки, само че груби неточности в офанзива подариха успеха и купата на тима на Шаленберг - 129:114.

" Беше доста мъчно. Той е доста добър и за два мача господства. Когато противникът е по-добър, просто би трябвало да го поздравиш. Радвам се, че участвах в тази лига, съобщи Везенков след мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР