Гергина, майката на Азис, го завела на уролог като тийнейджър,

...
Гергина, майката на Азис, го завела на уролог като тийнейджър,
Коментари Харесай

Завели Азис на уролог, когато признал, че е гей

Гергина, майката на Азис, го завела на уролог като младеж, щом схванала за половата му ориентировка.

Това разкри Краля на поп фолка в документалния филм „ Queer Balkan” на немската телевизия „ 3 SAT”, който се появи с български надписи в интернет, с помощта на фондация в поддръжка на ЛГБТИ младежи и техните родители, заяви HotArena.

Във кино лентата се споделя за гей културата в три страни – Сърбия, България и Босна и Херцеговина. Разказът за България тече през погледа на няколко персони, измежду които е Азис.

„ Знае по какъв начин се усещат младежите в страна, в която православната черква и мачизмът оформят ценностната система”, разяснява глас зад кадър, след което хитовият реализатор споделя: „ Тогава майка ми реши да ме заведе на уролог. Той прегледа пениса ми и след това умело отсъди: „ Булка, нищо му няма! Не е противоположен!”.

След това Азис показа, че му е било извънредно мъчно, изпитвал боязън в детството си, до момента в който израствал.

„ При мен казусът не беше поради това, че съм гей. При мен казусът бе, че съм циганин”, споделя Азис.

Във кино лентата цитират мнението му, че „ през днешния ден в България е по-лесно да кажеш: „ Аз съм гей”, в сравнение с: „ Аз съм ром”. „ За благополучие съумях да трансформира мнението на милиони хора за гейовете. Но на нито един за ромите. Расизмът в България е мощно публикуван. Хората се присмиват на ромите за говора им и за методите, по които се забавляват”, споделя Азис и акцентира, че преднамерено употребява думата „ цигани”, тъй като не се плаши.

Във кино лентата се споделя още, че външния тип на Азис не е единствено за шоу – има и политически детайл. Той променял по какъв начин са възприемани LGBTQ+ хората на Балканите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР