ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу президента Румен Радев с

...
ГЕРБ внесе жалба в ЦИК срещу президента Румен Радев с
Коментари Харесай

ГЕРБ се оплака в ЦИК, че президентът участва в предизборната кампания

ГЕРБ внесе тъжба в ЦИК против президента Румен Радев с претекста, че е взел участие в предизборната акция на Българска социалистическа партия, оповестиха от партията. Тя може да се одобри като отговор на сигнала от левицата до изборната комисия от уикенда, който твърди, че има несъответственост на функционалностите на Бойко Борисов като министър-председател и изпълняващ функционалностите на ръководител на Председателския избирателен щаб на ГЕРБ и съпътстващите ги обединения. " Призоваваме ЦИК да даде инструкции на премиера да освободи един от двата поста и да прекрати нарушаването на българските закони ", е позицията на Българска социалистическа партия.

Жалбата от ГЕРБ през днешния ден беше импортирана от депутата Тома Биков и зам.-председателя на изборния щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов. Пред публицисти те обявиха, че е неприемливо президентът – обединителят на нацията да прави предизборната акция на политическа мощ, в тази ситуация на Българска социалистическа партия.

" Тук би трябвало да си зададем въпроса, къде се намира предизборният щаб на Българска социалистическа партия, дали той се намира в президентството, защото господин Иво Христов в качеството му на претендент за евродепутат от Българска социалистическа партия, продължава да бъде ръководител на Стратегическия съвет към президента. Може би тук Българска социалистическа партия и президентът са в доста добра позиция, тъй като опорните точки се пишат от един и същи човек и те се употребяват по едно и също време ", означи Цветомир Паунов, представен от организация " Фокус ".

Той показа терзанието на ГЕРБ от синхрона сред Българска социалистическа партия и президента Радев, тъй като не знаят какво може да произтече от него до изборите. Според тях за първи път в новата история на България президент си разрешава да бъде директен участник и директен човек, който поддържа предизборната акция на една партия.

Жалбата против президента е заведена в деловодството на ЦИК и ще бъде прегледана на постоянно съвещание на комисията. От ГЕРБ показаха вяра способените органи да вземат в поради всички условия и обстоятелства, изложени в сигнала.

Вчера Румен Радев и Корнелия Нинова бяха едновременно в Асеновград, като уважиха празника на града. Там Радев изиска от ръководещите да се заровят и в задграничните, и офшорни сметки, в парцелите и компаниите на политици посредством подставени лица. С изявление там провокира и мини скандал, като разяснява възможното разкриване на цех на " Фолксваген " в България.

По този мотив от ГЕРБ приканиха Радев да резервира радиомълчание във връзка с капиталовата политика, тъй като недомислените му изказвания пречат, а не оказват помощ. Тома Биков добави, че когато президентът Радев заприказва за корупция и офшорни сметки, не трябва да се пропуща споменаването на лидера на листата на Българска социалистическа партия Елена Йончева, за която има повдигнато обвиняване от прокуратурата за пране на пари.

" Абсолютно потвърдено, в продължение на години, тя е получавала заплата от 12 500 лева през офшорни сметки. Когато се приказва за офшорни сметки, добре е президентът да се обърне първо към личната си партия и личната си листа ", съобщи Биков.

По-рано тази седмица от Българска социалистическа партия желаеха от комисията да забрани на Борисов да води предизборна акция за ГЕРБ, като обикаля страната в ролята си на министър-председател и употребява държавен запас за това. В петък обаче от ЦИК оповестиха, че не виждат такова нарушаване.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (331)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР