ГЕРБ в Благоевградска областобяви начало на номинационните си събрания, на

...
ГЕРБ в Благоевградска областобяви начало на номинационните си събрания, на
Коментари Харесай

Предизборен компас в Пиринско! Проучване на Alpha Research установи: Над 51% от жителите на община Разлог считат, че градът с кмет В. Гърменов, се развива по-добре в последната година

ГЕРБ в Благоевградска областобяви начало на номинационните си събрания, на които ще бъдат издигнати кандидатурите за кметове по места. Номинациите ще бъдат показани в Изпълнителната комисия на партията, дружно с направени изследвания, които да насочат комисията в избора на претендента за кмет. Вече са извършени изследвания в обособени общини, чийто резултати са известни.

Вчера отобщина Разлог разпространиха резултатите от направено социологическо изследване, където се чака да бъде номиниран за кмет врид изпълняващия длъжността Венцислав Гърменов, управлявал в последната година. Напоследък настойчиво се приказва, че в борбата за властник на града ще се включи и отстранения за спор на ползи някогашен кмет Красимир Герчев. Герчев има поддръжката на част от герберите в града, потвърдил е,че може да печели избори и в този смисълсе явява като вътрешно партийна, конкурентна на Гърменов, кандидатура. С цел верния избор на претендент за кмет община Разлог поръча изследване на Алфа Рисърч, което откри:

Според изследване на Alpha Research, извършено през 2023 година, 51% от интервюираните поданици на община Разлог считат, че в последната година качеството на живот и среда на територията на общината се усъвършенстват доста.

Проучването за “Обществени настройки - оценки, цели и вероятности пред развиването на община Разлог ” регистрира, че общината се развива сполучливо. То обгръща интервал от една година, откакто през март 2022 година, предходният кмет- Красимир Герчев бе отхвърлен от служба от Върховен административен съд.

Преодолявайки дългогодишното опълчване сред „ град “ и „ села “, жителите на общинския център, по този начин и на селата, дават сходни положителни оценки за развиването на общината, отчитайки внезапен скок на положително мнение, след вдишване ръководството на Община Разлог от страна на инж. Венцислав Гърменов и зам. -кмета господин Иван Гюров през март 2022 година, се споделя още в изследването, направено на територията на общината.

Припомняме, че при започване на 2022 година КПКОНПИ изиска предварително премахване на Красимир Герчев от кметски му пост, след подаден сигнал за спор на забавни. Детронирането на Герчев се осъществени след входиран сигнал през 2020 година до КПКОНПИ, за приемане на заплащане от страна на тогавашния кмет на Община Разлог, който е определил самичък себе си за “Ръководител по план “Осъществяване на вложения за възстановяване на просветителната инфраструктура... ”, за което е получил 8000 лв. заплащане.

След премахване на Красимир Герчев от служба, през март 2022 година Общински съвет Разлог взе решение, до провеждането на последващи избори за кмет на Община Разлог, за краткотрайно изпълняващ длъжността градоначалник да бъде определен инж. Венцислав Гърменов. От пролетта на миналата година, до днешна дата инж. Гърменов е отпред на Община Разлог, дружно със своя заместител Иван Гюров, а от септември и в екип с Гергана Фарфарова.

Тенденциите за повишение позитивните настройки към новоизбраното управление на Община Разлог се регистрират, освен по отношение на последното сходно изследване от април 2022 година, само че и по отношение на следения от Алфа Рисърч тренд от 2011 година насам. Към момента 56% от интервюираните настояват, че общината се развива към „ по-добро “, което е растеж от 11 на 100 по отношение на 2022 година и по отношение на 12 годишното опазване на оценките на едно и също равнище (41-43% положителни отзиви, със спад през 2018 година до 34%).

Забележителен е спадът в отрицателните отзиви – до 5 на 100, което доста рядко се следи в социологически изследвания, изключително, имайки поради повишената степен на сдържаност и незадоволеност на българите от продължаващата към този момент три години политическа и икономическа рецесия. "

Към известието на община Разлог са прикрепени графиките и точните резултати от направената социология.

Преди няколко дни завърши изследване и в община Петрич , което обаче не е поръчано от общината. Въпреки, че резултатите не са оповестени публично, информацията след направените анкети на терен сочат, че сегашният кмет Димитър Бръчков се употребява с утвърждението на сред 65-70 % от жителите на общината. Останалите претенденти, включени в изследването са надалеч под резултатите на Бръчков. В Петрич от дълго време вървят интриги към това, кой ще е претендентът за кмет на ГЕРБ.

Вероятно, пускани от политическите враговена ГЕРБ, слуховете целят да дестабилизират структурата в южния град и да опълчват обособени нейни дейни членове. Твърди се, че някогашният народен представител Георги Динев щял да бъде кандидат- кметът на ГЕРБи това обяснявало непрекъснатото му гравитиране към регионалното ръководтство на партията, в лицето на водача Андрей Новаков, Д. Савеклиева, Б. Михайлов и други От регионалното управление на ГЕРБ обаче отхвърлят да сменят претендента си за кмет Димитър Бръчков , печелил 6 следващи избора. Вкачеството му на общински водач, Бръчков сътвори най-стабилната герберска конструкция, по тази причина и от регионалното управление и от централата на ГЕРБ настояват, че това са зловредни антигерб клюки, подхранвани от обстоятелството, че Бръчков замениДинев с Костадин Стойков, като претендент за народен представител на последните няколко избора.

Във времето, в което Struma.com следи политическите противоборства и хода на голям брой предизборни кампаниисме открили, че Димитър Бръчков с изключение на, че свърши доста работа в община Петрич и е изрично потвърден сполучлив кмет, то той е и умел избирателен състезател, който мъчно може да бъде прегазен, зарадиличностните си качества и хъса, с който работи в извънредно " нездравословна " атмосфера вдържавата в последнатагодина.

На всички в Петрич е известно обаче, че на този стадий Димитър Бръчков е голям камък, който си тежи на мястото, и който е мъчно да прескочиш, или заобиколиш. Челният удар е обезпечен ., по тази причина и се съмняваме, че ГЕРБ ще рискуват да сменят одобрен избирателен водач. Все отново обаче не пропущаме обстоятелството, че в партията решенията се вземат от централата на ГЕРБ и нейния водач Бойко Борисов, който сега е обстрелван от локални " снабдители " сразнопосочни и недотам достоверни информации за протичащото се в Пиринско.

Важно е резултатите от социологическите изследвания да бъдат показани пред ИК на ГЕРБ без операции и деформиране. Те са компасът, който демонстрира вярната посока в избора на претендентите.

Проучване на терен върви и в Благоевград . То е поръчано от ГЕРБ, и в него са включени претенденти, за които в последните месеци се приказва, че ще се включат в предизборната борба. В Благовеград досега са известни имената на близо 10 индивида, устремени към кметския пост, на който сега е Илко Стоянов. Говрори се, че редом изследване вършат и от " Продължаваме промяната ", които от дълго време се обявиха като надъхани участници в идните локални избори. Ще съобщим резултатите и от двете изследвания скоро.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР