ГЕРБ сезира Конституционния съд за върху определени действия на държавните

...
ГЕРБ сезира Конституционния съд за върху определени действия на държавните
Коментари Харесай

ГЕРБ оспорва мораториума пред КС

ГЕРБ сезира Конституционния съд за върху избрани дейности на държавните органи.

Председателят на ПГ на партията Десислава Атанасова разгласи, че ГЕРБ имат запитване към Конституционен съд дали е възможно с решение на Народното събрание да се лишават и лимитират пълномощия на Министерския съвет и други държавни органи, които извършват функционалност според българската Конституция и българските закони.

От партията имат и изключително искане по отношение на бързината на произнасянето , защото има текст от решението във връзка с лечебните заведения.

Считаме, че в миг на пандемия е мъчно лечебните заведения да се оправят със възбраната в мораториума да не разполагат с недвижимото и движимото имущество, уточни Атанасова.
 Депутатите постановиха мораториум върху назначенията на Борисов от последните дни Обновена
Депутатите постановиха мораториум върху назначенията на Борисов от последните дни

Движение за права и свободи ще поддържат мораториума, само че под изискване

По нейни думи решението жестоко демонстрира Конституцият а и даже може да се стигне до юридически казус, в случай че се одобри предлагането за промени в Изборния кодекс на " ИТН " за разпускане на актуалната ЦИК и назначение на нова от президента. Причината е, че до момента в който важи този мораториум, президентът на процедура не може да го направи, в случай че сме в обстановка на предизборна конюнктура.

От своя страна Дани Каназирева съобщи, че на практика и юридически няма да докара до безусловно нищо, по нейни думи само " се разиграва цирк ". Посягало се и на сдружения с чувствителни данни.

Изненадана съм по какъв начин всички останали партии разрешават да бъдат използвани от Мая Манолова, с цел да й отреждат основна роля в следващото кратковременно представление, означи Каназирева.

Тя бе каегорична, че с този мораториум се протяга ръка върху независимостта на редица държавни органи, блокира се също работата на президента и на колегията на Висш съдебен съвет, протяга ръка се и върху правото на труд на държавния чиновник. По тази причина от ГЕРБ упорстват той да бъде разгласен за противоконституционен.

Според Каназирева страната не би трябвало да стопира, с цел да забележим " дали " Шоуто на Слави " или някой различен ще излъчи държавно управление " . Това по нейни думи е несериозно и нарушава разделянето на управляващите и правилата на правовата страна.
 Парламентът ще ревизира държавното управление 10 години обратно
Парламентът ще ревизира държавното управление 10 години обратно

Мая Манолова: Вече са постъпили десетки сигнали в комисията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР