ГЕРБ-СДС ще бойкотират заседанията на парламента заради несъгласуваното с тях

...
ГЕРБ-СДС ще бойкотират заседанията на парламента заради несъгласуваното с тях
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС ще бойкотират заседанията на парламента заради уволнения директор на Пирогов

ГЕРБ-СДС ще бойкотират съвещанията на Народното събрание поради несъгласуваното с тях освобождение на шефа на " Пирогов ".

Те упорстват за незабавна среща с сътрудниците си в ръководството и упрекнаха премиера Николай Денков, че не стои зад поети задължения и не взема управническите решения.

Десислава Атанасова, представена от БНР, съобщи:

" Нашата парламентарна група ще взе участие само в съвещанията, които касаят приемането на българската Конституция - промените и допълненията в нея.

Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерски съвет, до момента в който няма действителен механизъм, по който се вземат решенията. Дадохме доверие в задатък, чакаме те да преразгледат безусловно всичките си дейности и да ги синхронизират с нас ".

По проблема " Пирогов " Костадин Ангелов разяснява:

" Пирогов " е на облага, сменя се шефът, тъй като преди време той огласил един случай с един консултант - Мустафа Емин. Това стои в основата на промяната на шефа и има доста аргументи, поради които ние да не позволяваме политически напън за промяната на един или различен човек. И въпросът е един-единствен - кой е министър председателят в България, явно не е Денков. За нас е значимо едно - кой е министър председателят в България, това е разисквано с Денков, той прочете отчета и съгласно неговите думи няма нарушавания, които да изискват промяната на шефа на " Пирогов ".Денков явно се обезличава като министър председател - не от Борисов, не от Пеевски, а от личните си министри. Такъв е министърът на опазването на здравето ".

Делян Добрев разяснява новината, че " Лукойл " преразглежда тактиката си в България и обмисля продажба на бизнеса си у нас:

" Струва ми се, че " Лукойл " виждат, че цялата работа с съветския нефт и с износа на горива в намерено море стартира да се разплита. И се готвят да напущат. Аз по този начин го разгадавам ", сподели Добрев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР