ГЕРБ-СДС поиска в парламента да бъдат поканени министър-председателят, министърът на

...
ГЕРБ-СДС поиска в парламента да бъдат поканени министър-председателят, министърът на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС поиска изслушване на премиера заради искането на Русия за изтегляне на войски на НАТО

ГЕРБ-СДС изиска в Народното събрание да бъдат поканени министър-председателят, министърът на външните работи и министърът на защитата, с цел да обсъдят дружно заканите против националната сигурност на Република България. Предложението беше направено от ръководителя на групата Десислава Атанасова.

Току що Министерство на външните работи на Русия разгласи, че желае НАТО да изтегли войските на Алианса от България и Румъния, като метод за започване на договаряния, сподели Атанасова, като се базира на информация на Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите й, това директно визира суверенитета на Република България. Затова върша процедура да бъдат поканени министър-председателят, министърът на външните работи и министърът на защитата, с цел да можем да обсъдим дружно заканите против националната сигурност на Република България, уточни тя.

Атанасова изрази вяра, че председателстващият съвещанието Кристиан Вигенин ще се съобрази с това тяхно искане, оценявайки сериозността на обстановката, и ще извършите всичко належащо да има Председателски съвет и да бъдат разисквани съответните закани за националната сигурност на България и възможни бъдещи реакции или решения.

Кристиан Вигенин сподели, че ще осведоми ръководителя на Народното събрание /НС/ Никола Минчев за настояването. Не съм уверен, че незабавно в тази отмора може да се случи нещо, само че одобрявам вашата угриженост и евентуално Народно събрание ще би трябвало да реагира по някакъв метод, разяснява той.

Днес министър председателят и министрите по този начин или другояче би трябвало да се явят на парламентарен надзор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР