ГЕРБ-СДС отказват да участват в съставяне на правителство с втория

...
ГЕРБ-СДС отказват да участват в съставяне на правителство с втория
Коментари Харесай

ГЕРБ отказа предложението на ПП-ДБ за втория мандат

ГЕРБ-СДС отхвърлят да вземат участие в сформиране на държавно управление с втория или третия изследователски мандат, се показва в позицията, публикувана до медиите. На процедура партията на Бойко Борисов отхвърля предлагането на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ да бъде осъществен кабинет с мандата на десницата, а министър председател да бъде излъчен от ГЕРБ.

Заявяваме, че ние няма да участваме в опити за сформиране на държавно управление с втория и третия мандат. Нека българските жители, посредством избори решат кой и по какъв начин би трябвало да ръководи България ”, показват от обединението.

Припомняме, че по-рано денем съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов насочи предложение към ГЕРБ държавно управление да бъде осъществено с втория мандат, да се резервира настоящия състав на Министерския съвет, а партията на Борисов да избере идващия министър председател.

Призивът му провокира смях и насмешки от страна на опозицията, като от Българска социалистическа партия обявиха, че единственото, което ПП-ДБ не са създали е да предложат за министър председател самия Борисов.

Другият съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков изясни прочувствено, че политическите обединения би трябвало да понесат отговорност и от възприятие за дълг да изпълнят обещанието отпреди 9 месеца, а точно – да се подпише съглашение за промени в службите, регулаторите и промени в правосъдната система.

В формалното писмо, подписано от Бойко Борисов, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, ГЕРБ припомнят, че преди 9 месеца „ като спечелили на изборите, се отказахме от това да предложим кабинет в първия мандат и дадохме поддръжка за държавно управление с втория мандат на ПП-ДБ. “

И тъкмо, когато наближи момента за осъществяване на ротацията, която всички считахме за един механически въпрос, пристигнаха и първите знаци за нарушение на предварителните договорености от страна на ПП-ДБ. “

Писмото продължава с увещание на събития от миналите седмици на договаряния, като се подчертава върху това, че ПП-ДБ са се пробвали да приложат и „ интернационален напън “ върху ГЕРБ.

Засега десницата към момента не е коментирала въпросната позиция на досегашните си съдружни сътрудници.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР