ГЕРБ-СДС остана в опозиция. Спечелилите, първата политическа сила в Столичния

...
ГЕРБ-СДС остана в опозиция. Спечелилите, първата политическа сила в Столичния
Коментари Харесай

Фандъкова: Много трудно ще бъде в този СОС да се намери консенсус

ГЕРБ-СДС остана в съпротива. Спечелилите, първата политическа мощ в Столичния общински съвет (СОС), има уговорката да обезпечи поддръжка за своите решения, в това число и за избор на ръководител на СОС. Това съобщи някогашният кмет на София Йорданка Фандъкова пред публицисти, откакто съобщи поста на новия кмет Васил Терзиев, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Много мъчно ще бъде в този СОС да се откри консенсус, разяснява Фандъкова. По думите ѝ през днешния ден ще бъде първият изпит - дали ще бъде определен ръководител. На новия кмет няма да му бъде елементарно, той би трябвало да откри метод към всички политически сили, уточни Фандъкова. Тя акцентира, че следва създаване и приемане на бюджет, а бюджет без СОС няма по какъв начин да се случи.

 

По време на днешното съвещание политически сили направиха своите оферти за ръководител на СОС. " Продължаваме-промяната-Демократична България " (Спаси София) предложи Борис Бонев, " Българска социалистическа партия за България " - Диана Тонова, от " Възраждане " предложиха Красимир Гълъбов, а " ИТН " - Пламен Данаилов. ГЕРБ-СДС не направиха своя кандидатура за ръководител на СОС. Предстои с скрито гласоподаване общинските съветници да проведат избор на ръководител. 

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР