ГЕРБ-СДС иска президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност

...
ГЕРБ-СДС иска президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС иска президентът да свика КСНС заради изнесена от Петков информация

ГЕРБ-СДС желае президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) поради изнесена от премиера информация за български разузнавачи, изпратени в Мариупол. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден, по време на блицконтрола, Кирил Петков заяви за военни разузнавачи ,

изпратени в Мариупол със задача да изтеглят блокираните на транспортен съд български моряци.

"Министър-председателят от трибуната на Народното събрание (НС), навън съвещание, заяви за профилирана интервенция ,

осъществявана от "Военна информация ", и освети освен български военнослужещи, само че и изложи на риск живота на тези хора ", разяснява Атанасова.

"Надявам се, че тази интервенция е съгласувана и позволена от министъра на защитата и е съгласувана също с президента Румен Радев

като висш главнокомандващ ", разяснява Атанасова. "Настояваме за незабавно привикване на КСНС, тъй като сме уверени, че тази информация освен е класифицирана, само че е и държавна загадка ", добави тя.

От ГЕРБ се надяват Държавната комисия по сигурността на информацията да се произнесе

има ли такава сходна информация, има ли някакъв гриф на нея, допустимо ли е и при какви условия министър-председателят може да я оповестява от парламентарната естрада. Атанасова укори премиера и че няма отговор за меморандума с Gemcorp.

"Шокирани сме, че претендент за шеф на Българска народна банка получава застрашителен есемес

да не взе участие в обществено оповестена и провеждана в Народното събрание процедура ", сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. И прикани Министерство на вътрешните работи и персонално министър Бойко Рашков да открият създателя на текстовото известие.

На въпрос дали двете кандидатури на ръководещото болшинство за шеф на Българска народна банка

(Андрей Гюров и Любомир Каримански) би трябвало да бъдат оттеглени, тя уточни, че какъв брой и какви кандидатури да има четворната коалиция не визира ГЕРБ-СДС.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР