ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България се очаква да направят днес

...
ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България се очаква да направят днес
Коментари Харесай

Денков и Габриел отварят фризера. Ще има ли размразяване?

ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " се чака да създадат през днешния ден опит да възобновяват договарянията в търсене на единодушие за сформиране на постоянно държавно управление с втория мандат, оповестява БНР.

Първи знак за предпочитание да се разчупи леда след замразяването на договарянията за сформиране на кабинет с министър председатели, редуващи се на ротационен принцип, дадоха от ГЕРБ-СДС.  Мария Габриел обаче сложи нови условия.
-->
" Разговорите не са в ледена ера. Няма обаче и слънчевите лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има единствено в случай че бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, правилата и доверието ", сподели тя.

Отговорът на другия кандидат-премиер Николай Денков: " Аз се веселя, че ГЕРБ-СДС след няколко дни безмълвие даде знак, че са подготвени да седнем на масата за договаряния ".

А съпартиецът му Даниел Лорер видя в уговорената среща: " Първите слънчеви лъчи евентуално ще огреят и за мен това е знак на вярата. "

От ПП-ДБ към този момент са подготвени да договарят за промени в състава на кабинета, с цел да стане ясно дали ще се търси експертен или политически кабинет, стана ясно от думите на Денков. Готов е да бъдат разисквани оферти на ГЕРБ-СДС за министри.

Въпреки че съгласно него няма по-добър финансов от Асен Василев, номинацията му също ще бъде част от диалозите. Целта е държавното управление да е задоволително:

" Да задоволително в тази ситуация и с двамата индивида, които носим главната политическа отговорност - и от страна на Мария Габриел, и от моя страна, с цел да е ясно, че то може да проработи като екип. "

Очаква се диалозите да се проведат в Народното събрание, има концепция да са открити за медиите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР