ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат минимална доза на доверие едни към

...
ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат минимална доза на доверие едни към
Коментари Харесай

Петко Георгиев, журналист: Не е реалистично скоро да очакваме коалиционно споразумение

" ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат минимална доза на доверие едни към други, до този миг са били постоянно в остро опълчване. Те влязоха в тази форма на общо ръководство, тъй като събитията изискват и от едните, и от другите, да създадат големи взаимни отстъпки. Това обаче не оказва помощ за автоматизираното създаване на доверие. Така че, не е реалистично да чакаме – изключително в скоро време – сключване на съдружно съглашение. "

Така журналистът Петко Георгиев разяснява политическата обстановка все още.

„ Едно съдружно съглашение първо би трябвало да бъде направено. Не можем да слагаме каруцата пред коня – първо лидерска среща, по-късно съдружно съглашение. Трябва да забележим най-малко някакъв документ, който някоя от двете страни предлага. По този документ да седнат да приказват политици и специалисти “, изясни той и предложи да се работи по документа, препоръчан от „ Продължаваме промяната “.

 
В началото на 90-те години, когато тук започваше пазарната стопанска система, нямаше нищо по-лесно от това да се подпише контракт. На Изток е по този начин – подписваш контракт, по-късно започваш да се караш с колегата си какво тъкмо сте се разбрали. На Запад е тъкмо противоположното – дълго време се уговаряте какво тъкмо се разбирате, и когато подпишете контракта, той става закон.
 „ Така би трябвало да бъде и с това съдружно съглашение, в случай че въобще го има. Първо би трябвало да има един задоволително дълъг интервал на създаване на доверие, на договаряне на съответни неща – като се стартира от най-общи правила и се стигне до съответна стратегия за законодателство, ограничения и така нататък И чак тогава да се стигне до сключване. Просто не може да се избяга от тази логичност “, разясни журналистът.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР