ГЕРБ са мандатоносителите и за нас те прекъснаха преговорите. Тук

...
ГЕРБ са мандатоносителите и за нас те прекъснаха преговорите. Тук
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Доверието трябва да се възстанови

ГЕРБ са мандатоносителите и за нас те прекъснаха договарянията. Тук не приказвам за брифингите от последните дни. Това сподели в пред bTV Лена Бориславова от " Продължаваме промяната - Демократична България ", която разяснява свадите от последните дни с ГЕРБ.
Прочетете още
" Прекъсването на договарянията стана в понеделник, деня на връщането на мандата, в 12.30 часа. Тогава влезе пиарът на ГЕРБ Никола и сподели - хайде, време е. Четирите дами от ГЕРБ станаха и всичко завърши. Комуникацията се прекъсна тотално. Бойко Борисов не си вдигаше телефона, четирите дами не обясниха какво се случва. Пълно затъмнение. Ние се опитваме да разберем какво стана, само че никой от ГЕРБ не искаше да комуникира. Разбрахме от медиите, че Мария Габриел ще отиде при президента в 16.00 часа. Аз бях в колата си, когато Габриел върна мандата. Тя сподели, че има съглашение, цялостна бистрота и либералност. Пълна неистина. Ние не се бяхме разбрали и не бяхме подписали нищо. ГЕРБ прекратиха договарянията и се пробваха да задължат ПП-ДБ да одобрят и подпишат това, което им се предлага. Чувам, че на следващия ден ще се внесе решение в Народно събрание да бъде определена Мария Габриел за министър-председател, само че без конструкция и състав на министерски-съвет. Така не се прави. Така не се водят договаряния. Надявам се на следващия ден това да не се случи ", предвижда тя.

" Доверието е счупено. Ние не се разбираме с ГЕРБ, само че взехме решение да обединим старания, с цел да реализираме резултати. Мария Габриел излъга пред президента и целия български народ. Г-жа Габриел е подменила и съглашението. Г-жа Габриел е споделила, че няма да внесе директория с имена на министрите, без те да се контрактувани с сътрудниците на ПП-ДБ. Тогава изниква въпросът кой я е предиздвикал да внесе тази директория? Така не се прави. Доверието би трябвало да се възвърне. Ако подновим договарянията, това ще е стъпка напред. Не съм сигурна, че госпожа Габриел би трябвало да продължи да взе участие в договарянията. Не знам по какъв начин тя ще огледа тези 11 министри и ще работи с тях. Не би трябвало да приказваме единствено за Мария Габриел. Тя е представител на ГЕРБ. Там си има водач, който би трябвало да седне на масата за преговри с водачите на ПП-ДБ ", безапелационна бе Бориславова.

Акад. Денков ясно сподели, че всевъзможни обидни квалификации от страна на водача на ГЕРБ и депутати на ГЕРБ не му пречат да си прави работата. Трябва да намерим метод да си приказваме. Това не става с ултиматуми и подправени проектокабинети. Не става и със симулирането на промени, както се пробват да създадат от ГЕРБ. Не става въпрос за наши стремежи, а за съответна стратегия. Асен Василев се извини на госпожа Габриел. Няма по какъв начин Асен Василев да се извини на ГЕРБ за внасянето на несъгласуван кабинет. Г-жа Габриел стана в 12.30 часа в понеделник по команда и след това излъга. Трябва да възстановим доверието и да си приказваме. Много е комфортно да нападаме Асен Василев сега, само че по този начин договаряния не се водят. Призовани сме да изградим доверие и да вървим по избран график на промените. Доверието може да се възвърне не като се стреляме по медиите, а като седнем на масата за договаряния ", приключи Лена Бориславова.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР