ГЕРБ продължават да се самозалъгват, че са Граждани за Европейско

...
ГЕРБ продължават да се самозалъгват, че са Граждани за Европейско
Коментари Харесай

Граждани за Електорално Развитие на Бандитизма

ГЕРБ не престават да се самозалъгват, че са Граждани за Европейско Развитие на България. Какво са тогава следва разумният въпрос. Ами абревиатурата им отново е същата, но ГЕРБ-ът е напълно различен.

Местните избори 2019 година са първите в историята на модерна България, при които бе институционализиран купеният или бандитският избор. Не че до момента не се прибягваше до пазаруване на гласове на избори в демократична другояче България, само че въпреки всичко случаите бяха изолирани. На тези избори обаче за пръв път това стана всеобща процедура. Примери бол и оценката на Българска социалистическа партия, че това бе най-купената акция от години не е празна фраза - за жалост.

Лeвият народен представител Георги Свиленски да вземем за пример приказва за подобен избор в Горна Оряховица и в няколко софийски региона и общини, в които има учредения за извода, че едни 3000 купени гласове са били решаващи за крайния излаз. В столичните региони обстоятелствата за спазарен избор са също всеобщи. Вечерта, след балотажа в София, Мая Манолова описа в изказването си по какъв начин един от претендентите за районни кметове й споделил по обяд: " Нищо не мога да направя, пред очите ми купуват гласове, служителите на реда го виждат. " С цялостна мощ може да считаме, че тя в действителност не е изгубила изборите, тъй като разликата от 4 % в интерес на съперничката й мощно намирисва, а на моменти напряко вони, точно на напазарувана разлика.

В телевизионно изборно студио социологът Кънчо Стойчев приказва за 120 млн. лв., хвърлени за пазаруване на гласове в тази акция. И по думите му, в случай че преди 15 години 10-20% от партийните бюджети са отивали за нерегламентирани практики, през днешния ден приказваме за над 60%. Той е уверен, че тези 120 млн. лв. са черни пари. Бих добавил - разбойнически пари, без значение от кое място са пристигнали. Но са такива поради предназначението им.

Добавете към това и друго - страната в лицето на Министерство на вътрешните работи си затваряше очите за купения избор. Струва си да повторя думите на претендента за областен кмет: "...пред очите ми купуват гласове, служителите на реда го виждат ". Полицаите са виждали разпределяне на пари освен в София, имаше сигнали за такива случаи в цялата страна. Реакция обаче - никаква. Свидетели сме на безочлив избирателен бандитизъм, само че Министерство на вътрешните работи си затваря очите. Електоралното злодейство остава безнаказано (с дребни изключения на хванати " дребни риби " ). Не инцидентно Свиленски упреква вътрешния министър Младен Маринов, че ведомството му е положило значително старания, с цел да бъдат извоювани изборите от ГЕРБ. С други думи, с цел да победи несвободният, непочтен и измамнически избор. Ето по тази причина локалните избори 2019-а се оказват първият институционилизиран платен избор - освен тъй като бе всеобщ, а и тъй като страната му даде рамо и го остави ненаказан.

Добавете към това и гласуването на ромите под строй за Й.Ф., прибавете и всеобщия боязън на българина в провинцията да избира по съвест, с цел да не загуби работата си, дървата за огрев, обществените помощи, други изгоди, и картината е приключена. Остава единствено да й сложим название. Тя отново носи абревиатурата ГЕРБ, само че към този момент като Граждани за Електорално Развитие на Бандитизма. Заглавието може да бъде и друго, само че отново ще пасне на наличието - Гьонсурати за Електорален Резил на България.

Всъщност картината може да бъде озаглавена и по трети метод. Корнелия Нинова към този момент сигнализира за напън и закани за уволнения на социалисти в Ловеч, Благоевград, Дупница, Пазарджик, Септември и Кладница. Застъпници на левицата в Благоевград са получили предизвестия за уволняване от работа, същото се е случило и в община Дупница със покровител на кандидат-кмета Първан Дангов. В Пазарджик е издадена заповед за данъчна инспекция на компания на претендент на Българска социалистическа партия за общински консултант. В община Септември детска учителка, член на ОИК от Българска социалистическа партия, е била уволнена дисциплинарно, тъй като е отказала да подпише документ с погрешно наличие. Свекървата на претендент на левицата за общински консултант в Перник е уволнена от работа в кметството в село Кладница. А в село Борован бе запалена вратата на гаража на общински консултант от Българска социалистическа партия, с цел да бъде сплашен и да не поддържа съпартиец, който се кандидатира за ръководител на Общинския съвет.

Всичко това може да окачествим като репресии. Случващи се в една европейска страна, класифицирана като демократична. Така локалните избори 2019-а се оказват народна власт на репресиите, а ГЕРБ - Граждани за Електорални Репресии в България. И като не може да се скрие сатрапството, Борисов на часа се провикна, че щял да санкционира създателите му. Времето си тече, само че не се вижда отмъщение да е постигнало някого от безобразниците, репресирали съперници на ГЕРБ... Няма и да го има, несъмнено.

В умозаключение: тази партия заслужава хвалба, че крепко е работила, с цел да ни предложи богат избор от наименования.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР