ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна. Това заяви

...
ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна. Това заяви
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна

ГЕРБ продължава твърдо и поредно да поддържа Украйна. Това съобщи във Фейсбук водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленски във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и защита и притежател на най-висшия украински медал " Герой на Украйна ". В срещата участваха и представители на украинското посолство в България.

Той акцентира пред сътрудниците, че с помощта на ГЕРБ са признати решенията за даване на военна помощ на Украйна и за оповестяване на Голодомора за геноцид в българския парламент.

" Освен това още при започване на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ проведоха детски лагер за 50 деца от района на Харков ", добави Борисов. 

" Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме създали през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е мощен покровител и другар и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият водач в страната. В рамките на срещата обсъдихме и опциите за задълбочаване на съдействието както сред България и Украйна, по този начин и сред партията на Зеленски - Слуга Народу - и политическа партия ГЕРБ ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР