ГЕРБ предлагат дерогацията да отпадне изцяло от първи януари, а

...
ГЕРБ предлагат дерогацията да отпадне изцяло от първи януари, а
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага дерогацията на Лукойл да отпадне от 1 януари догодина

ГЕРБ оферират дерогацията да отпадне напълно от първи януари, а не както беше планувано на два стадия - от януари и март. Това заяви в Народното събрание ръководителят на енергийната комисия Делян Добрев. Законопроектът ще бъде импортиран от Бойко Борисов, Делян Пеевски и Христо Иванов, стана ясно от думите на депутата.

" В последните два дни се насложиха няколко събития. България се трансформира в четвъртия максимален клиент за съветски нефт в света. Какво се случва с тези големи количества? В намерено море се претрупва на други кораби. Еврокомисаря по финансите ни предизвиква да премахнем дерогацията ", разяснява Добрев.

По думите на Добрев " Кирил Петков в Брюксел се е бил в гърдите, че той е този, който стопира съветския нефт " и по тази причина смята, че той би подкрепил самодейността.

" Затова аз, дружно с някогашния министър председател Борисов, който е първият подписал се, Делян Пеевски и приказвах по телефона с Христо Иванов, внасяме законопроект и предлагаме да отпадне дерогацията от 1 януари напълно. Ние се бяхме разбрали в края на юли, че ще внесем законопроект за отпадане на дерогацията в едномесечен период. Лично Лена Бориславова внесе последните корекции. Този едномесечен период стана 12 месеца ".

Внесеният от Кирил Петков законопроект за анулация на дерогацията до 15 март не съдържал това, за което са се разбрали водачите, сподели още Добрев.

". За бюджета има време. Последния го приехме юни месец ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР