ГЕРБ подкрепят идеята на вицепремиера Валери Симеонов да се облагат

...
ГЕРБ подкрепят идеята на вицепремиера Валери Симеонов да се облагат
Коментари Харесай

ГЕРБ подкрепят идеята за данък на имотите в курортите

ГЕРБ поддържат концепцията на вицепремиера Валери Симеонов да се таксуват с налог къщите за посетители . Това стана ясно от коментара на шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Смятам, че концепцията на господин Симеонов е вярна, акцентира тя. От много време се търсел метод за облагане на жилищата чартърен. Приходи там се укривали.

Патриотът предложил някаква опция. Но ще се трансформира данъкът, който той предлага , тъй като предлагането му се явявало втори налог върху парцела. Това било в несъгласие на главния закон, по думите на Менда Стоянова.

 С новия налог в курортите Симеонов бори сивия бранш в 500 хиляди жилища
С новия налог в курортите Симеонов бори сивия бранш в 500 хиляди жилища

Обяснява, че това не е втори налог, а нещо като опция на курортната такса

Припомняме, през вчерашния ден Валери Симеонов изясни, че в действителност новият налог, в случай че бъде въведен, ще се отнася до хилядите къщи за посетители и жилищата чартърен , техният брой в курортите доближава към 500 хиляди.

" Категорично не съм склонен с позицията, че това е втори налог. Това не е втори налог - този налог е нещо като опция на курортната такса . Той е налог за жилища, отдавани чартърен ", изясни Валери Симеонов.

" Съгласни сме на всевъзможни диалози единствено и единствено този сив поток - този сив бранш да бъде обзет ". В противоположен случай ощетени остават законните предприемачи в туристическия бранш, счита вицепремиерът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР