ГЕРБ печели състоялите се днес избори за депутати в Европейския

...
ГЕРБ печели състоялите се днес избори за депутати в Европейския
Коментари Харесай

"Алфа Рисърч": ГЕРБ печели убедително евровота, Демократична България с шанс за евродепутат

ГЕРБ печели състоялите се през днешния ден избори за депутати в Европейския парламент с преднина от близо 10 % пред главния си конкурент - Българска социалистическа партия при ниска изборна интензивност. Освен тях, евродепутати сигурно ще имат още две обединения - Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация. Демократична България с резултат от 5.9 на 100 е на ръба на изборната преграда от 5.88% от действителните гласове.

По първични данни ръководещата партия и левицата усилват с по един представител досегашното си посланичество и ще имат надлежно седем и пет мандата. Движение за права и свободи губи един мандат и остава с 3. При сегашните данни Вътрешна македонска революционна организация ще продължи да има един представител, както и Демократична България (на предишните избори мястото беше за обединяването Реформаторски блок).

Това сочат прогнозните данни за резултатите от вота на социологическата организация " Алфа рисърч ". Те са основани на анкета на изхода на изборните секции и бяха оповестени в студиото на Българска национална телевизия от ръководещият сътрудник в организацията Боряна Димитрова. Тя категорично посочи, че мандатът при по-малките обединения ще зависи значително от остатъка, който ще се преразпределя.

Ето резултатите съгласно на " Алфа рисърч ":
Под изборната преграда от 5.88 на 100 от действителните гласове към този момент остават парламентарно показаната в България партия " Воля " на Веселин Марешки и съдружните сътрудници в ръководството " Атака " и НФСБ.

Избирателната интензивност е била 28.8%.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (487)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР