ГЕРБ отново намекнаха, че са готови да подкрепят правителство на

...
ГЕРБ отново намекнаха, че са готови да подкрепят правителство на
Коментари Харесай

ГЕРБ готови да подкрепят правитество на Трифонов, може би и на „Демократична България“


ГЕРБ още веднъж намекнаха, че са подготвени да поддържат държавно управление на малцинството, без да вземат участие в изпълнителната власт. За да не се стигне до нови избори. Още през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов сподели, че го е боязън от нов избор и небрежно хвърли предложение към втората мощ в новото Народно събрание – „ ИТН “. Щял да им отпусне „ 10 дежурни депутати “, които да поддържат образуван от тях кабинет.

Подобна теза разви днеси вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв.

Добрите политици обезателно са специалисти в нещо, добави Дончев. Що се отнася до това дали ГЕРБ ще поддържа държавно управление с мандат на партията на Слави Трифонов, отговорът беше, че най-важното е България да има устойчиво държавно управление, което да работи. Още сме в пандемия, трябват нови ограничения за подкрепяне на бизнеса, сподели още той.

Ако на едно държавно управление не му доближават 3-4 гласа, бихме дали поддръжка, уточни още той, само че с конкретизиране, че след образуване на такова държавно управление ГЕРБ ще е в съпротива и е " изцяло допустимо " скоро по-късно да има служебно държавно управление.

За вид ГЕРБ да поддържа друго държавно управление, отвън мандат на Слави Трифонов, вицепремиерът смята, че тогава има прекомерно малко парламентарен запас.

Да, може и " Изправи се! Мутри вън! " да получат третия мандат - за мен политическа мощ с поддръжка 5% е повече от странна, съобщи той. " Зависи " - по този начин Дончев отговори на въпрос дали ГЕРБ би подкрепила държавно управление на " Демократична България " при трети мандат.

Дончев изиска да стане ясно, че поддръжката към Слави Трифонов, в случай че не му доближава малко за сформиране на държавно управление, не е следизборно споразумение или коалиция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР