ГЕРБ обяви изборните си резултати след първия тур на местните

...
ГЕРБ обяви изборните си резултати след първия тур на местните
Коментари Харесай

ГЕРБ се похвали, че е първа политическа сила в 91 общини

ГЕРБ разгласи изборните си резултати след първия тур на локалните избори на специфична конференция. Ръководителят на предизборния щаб Цветомир Паунов се похвали, че партията е първа политическа мощ в 91 общини. Той уточни, че Българска социалистическа партия не е първа политическа мощ в нито една община. "Съотношението с нас е 2 към 1 ", посочи той и сподели оцветена в ярко синьо карта на България.

Паунов напомни какъв е бил резултатът на партията на локални избори от 2011 година до момента. През 2011 година ГЕРБ е спечелила на първи тур 25 общини, през 2015 година - 65, през 2019 година - 91. Той добави, че през 2011 година на първи тур ГЕРБ са спечелили 4 регионални центъра, през 2015 година - 11, в този момент - 8.

Паунов означи, че единствено в Ямбол и Пазарджик ГЕРБ не отива на балотаж. А в Кърджали на първи тур е спечелил претендентът на Движение за права и свободи. Във всички останали регионални центрове, където има балотажи, представителят на Бойко-Борисовата групировка ще взе участие в надпреварата.

ГЕРБ усилват броя на общинските си съветници с 80 по отношение на 2011 година, сподели още регионалният координатор на ГЕРБ в София и ръководител на предизборния щаб на партията. Според него групировката има 1807 общински съветници. "Това са съответни данни и цифри, които демонстрират съотношението на Политическа партия ГЕРБ по отношение на Българска социалистическа партия, както и общата електорална картина по общини. Така че безапелационни не губим позиции'', изясни Паунов. Той акцентира, че ГЕРБ гласоподават по-претенциозните гласоподаватели - по-младите и по-образованите.

,,ГЕРБ покачва броя на общинските съветници в така наречен смесени райони. Освен това ГЕРБ се структурира като опция на всички останали партии и ние сплотяваме всички български жители, без значение от техния етнос и религия'', уточни ръководителят на парламентарната група на партията Даниела Дариткова. Тя даде и съответни образци

"В Хасково ще имаме 17 общински съветници повече в другите общини. В Силистра 7 общински съветници повече, в Шумен 6. В Кърджалийска област с един спрямо 2015”, сподели Дариткова. Тя уточни, че в Смолянска област Българска социалистическа партия се обрисува като трета политическа мощ.

,,ГЕРБ има трайно наличие измежду всички възрастови групи на популацията, което е радващо. Ние привличаме по-голямата част от младите и дейните хора и тези със приблизително и висше обучение. Всички, които желаеме да развиваме градовете си, се нуждаем от тези хора. ГЕРБ усилва своето влияние'', акцентира кметът на Стара Загора Живко Тодоров, определен за трети мандат.

,,В началото на тази акция предизвестих, че това са локални избори, а не парламентарни или референдума. За жал никой не ме чу. Основните рефрени на съперниците ни бяха, че щели да разрушават модела на ръководство, което беше огромна неточност. Да превърнеш локалните избори в парламентарни е голям гаф'', означи вицепремиерът Томислав Дончев.

,,Притеснен съм, тъй като в устрема си да основават опити за манипулаци и внушения нашите съперници вадят неща от подтекста, показват ги за общовалидни и не на последно място по този метод подвеждат публичното мнение, което е доста опасно'', изрази своите опасения Цветомир Паунов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР