ГЕРБ няма да подкрепи вота на недоверие, заяви в ефира

...
ГЕРБ няма да подкрепи вота на недоверие, заяви в ефира
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да подкрепи вота на недоверие, но не счита правителството за сглобка

ГЕРБ няма да поддържа вота на съмнение, съобщи в ефира на БТВ ръководителят на ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова.

 

" Не одобрявам това държавно управление като " сглобка ", а като единственото евроатлантическо допустимо. То обаче не е изпълнило още доста цели ", уточни тя.

Демонстрацията, че ПП-ДБ гласоподават с Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ не е в плюс на евроатлантическото болшинство, добави Атанасова.

" Кой е Кирил Петков, че да се преценявам с тезите му, един съпредседател? Очевидно не сме сътрудници с Кирил Петков. Кое е партньорството в това да гласуваш с Българска социалистическа партия и " Възраждане " към този момент за трети път?! ПП-ДБ ги е боязън единствено да не изтърван " Лукойл ", сподели още тя.

 

По думите ѝ има вид ГЕРБ-СДС да бъдат в пленарна зала и да не поддържат вота на съмнение. ГЕРБ-СДС няма да разрешат единствената опция за евроатлантическо болшинство да падне, само че няма да разрешат някои с 30 народни представители да прави каквото си желае. Атанасова бе безапелационна, че вотът на съмнение против държавното управление в региона на сигурността и защитата няма да бъде подсилен.

Голяма част от целите на ГЕРБ-СДС не са изпълнени – България не е в Шенген и не е в Еврозоната.

 

Разговорът в студиото стартира със събитията от нощес и погромът, организиран в центъра на столицата от футболни хулигани.

 

Атанасова съобщи, че ограниченията, взети от Столична община са незадоволителни и митингът на почитателите не трябвало да бъде разрешаван. По-добре трябвало да се реши дали ще има провокации или не по време на митинга. За оставката на Борислав Михайлов като началник на БФС ГЕРБ имали ясна политическа позиция, когато Бойко Борисов бил министър председател и Красен Кралев министър на спорта. Атанасова е сигурна, че по-късно, което се случи най-нормалното нещо е някой от БФС да си тръгне. Тя не знае и дали някогашният министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов ще откликне на поканата на кмета на София Васил Терзиев за среща в Столична община. 

 

Ужасно е да приказваме за футбол и той да се свързва с кръв, огън и премерени или непремерени полицейски сили. Беше ясно, че ще има напрежение, за този митинг се знаеше от дълго време, съобщи ръководителят Атанасова.

Всеки има право да стачкува, добави тя. След това, което се случи, най-нормалното нещо е някой да си тръгне, загатна тя за Борислав Михайлов. Тя напомни, че на Михайлов му е " прилошало " по време на конференция на Бойко Борисов в Белград през 2018 година и всички знаели какво става тогава.

Двойните стандарти в морала са прекалено много - помним по какъв начин през 2020 " положителните сили " копаха паветата в центъра на София. Времето ги опроверга.

Тя съобщи, че е подкрепила Васил Терзиев за кмет на София на балотажа, макар че нейният избор е бил Антон Хекимян, който не стигна до втори тур. Атанасова решила, че доста по-важно е да има дясно ръководство на София.

 

Атанасова обаче бе безапелационна, че ГЕРБ в Столичния общински съвет няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на Общинския съвет.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР