ГЕРБ направи лека отстъпка за съкратеното съдебно следствие - приемат

...
ГЕРБ направи лека отстъпка за съкратеното съдебно следствие - приемат
Коментари Харесай

Правната комисия обедини трите проекта за съкратеното следствие

ГЕРБ направи лека отстъпка за съкратеното правосъдно разследване - одобряват то да не се ползва за убийства, само че ще упорстват да остане за останалите закононарушения като тежките телесни повреди и изнасилвания .

Това ще се разисква на идващите съвещание, откакто през днешния ден правната комисия сплоти трите текста с плановете на Наказателно-процесуален кодекс на Българска социалистическа партия, " Воля " и Обединените патриоти (ОП) за отпадане на съкратения развой.

Шефката на правната комисия и народен представител от ГЕРБ Ана Александрова уточни, че партията й ще желае кратко разследване въпреки всичко да се ползва за блудничество и обезчестяване. Според нея, в случай че то се анулира за телесните повреди, блудството и изнасилването правосъдната система ще се задръсти . Ще се върнем в 2007 година, когато 267 000 преписки бяха прекъснати, изясни Александрова.

Другата седмица по тематиката ще бъдат изслушани основният прокурор Сотир Цацаров и висшите съдии .

Депутатът Емил Димитров (ОП) упорства за тези мнения и тогава, с цел да не се задръсти системата, ще се види в кои случаи няма да се ползва скъсен развой. Текстът, към който се обединили всички, е добър, съгласно Димитров.

Левицата е удовлетворена от днешното съвещание. Според Крум Зарков при задоволителна политическа воля текстовете ще минат и в пленарна зала . Според него концепцията на герберите в Наказателен кодекс да остане съкратеното разследване е несъвместима с решението, към което са се обединили множеството партии за Наказателно-процесуален кодекс.

Законопроектът на ГЕРБ е извънредно спорен, разясни аленият народен представител. Важно е незабавно да се одобри поправката в Наказателно-процесуален кодекс за отпадането на опцията за скъсен развой, с цел да се приложи и за закононарушението в Сотиря.

Социалистите ще желаят срокът за оферти сред първо и второ четене да е три дни, с цел да може още другата седмица Наказателно-процесуален кодекс да мине дефинитивно в пленарна зала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР