ГЕРБ може да отстъпи пред искането за партиен кабинет на

...
ГЕРБ може да отстъпи пред искането за партиен кабинет на
Коментари Харесай

Сачева: Важното е да има правителство, ако има изрично настояване от ПП, ще сме склонни да отстъпим

ГЕРБ може да отстъпи пред настояването за партиен кабинет на ПП-ДБ, само че изрично няма да подкрепим чистки. Освен това, в случай че има партийни имена, това значи, че отговорността ще е напълно на „ Продължаваме промяната, сподели пред BTV „ Тази заран “ заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя добави, че концепцията на ГЕРБ е да има експертно държавно управление, само че в случай че е категорично настояването на Политическа партия, ще сме по-склонни да отстъпим.



Според нея по-разумното е държавното управление да има стеснен мандат от 18 месеца, само че в случай че се съблюдават целите и обществото е предостатъчно, може да продължи повече.

Тя изясни, че би трябвало да има постоянно държавно управление, с цел да може България да се трансформира в парламентарна република още веднъж. В момента България не е парламентарна република, разкритикува Сачева.

Присъствието на ярки политически лица ще докара до напрежение, само че отговорността ще бъде напълно на Политическа партия. Мария Габриел е нашият представител, от нея се водят диалози за персоналния състав на кабинет, добави Сачева.

Тя добави, че ГЕРБ през цялото време застъпва концепцията, че би трябвало да има държавно управление на споделената отговорност и че би трябвало да се излъчи кабинет, който да се употребява с доверие и от двете страни.

В момента „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ имат разнообразни визии. От Политическа партия упорстват за политическо посланичество, до момента в който от Демократична България избират експертно държавно управление.

От ГЕРБ считаме, че политиката не е за постове, а за реализиране на цели. Затова и сме по-склонни да отстъпим, разяснява още тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР