ГЕРБ изпълнява програмата на БСП. Борисов трябва да подаде оставка

...
ГЕРБ изпълнява програмата на БСП. Борисов трябва да подаде оставка
Коментари Харесай

Христо Иванов: ГЕРБ изпълнява програмата на БСП

ГЕРБ извършва програмата на Българска социалистическа партия. Борисов би трябвало да подаде оставка и да отиде на избори, да се яви с програмата на Българска социалистическа партия и да желае мандат от гласоподавателите да извърши тази стратегия. С митинга през днешния ден настояваме и да не се анулира мораториума върху плана АЕЦ "Белене ". Това съобщи в студиото на ФАКТИ водачът на "Да, България " и съпредседател на "Демократична България " Христо Иванов във връзка оповестения рестарт на втората нуклеарна централа.

"Ние не знаем дали този план ще се трансформира в енергийна мощ. Това, което сигурно знаем е, че това е една корупционна мощ и политическа неистина. В този смисъл е доста мъчно да разясняваме какъв е този китайски вложител ", сподели някогашният правосъден министър.

Относно спекулациите за повишение цената на тока, в случай че не се построи АЕЦ "Белене " нуклеарният специалист проф. Георги Касчиев изясни, че няма учредения за сходно нещо.

"Ако построим "Белене " доста ясно токът ще стане по-скъп. Това не провокира никакви подозрения. Министър Петкова сподели, че е най-добре страната да взе участие с 34% - това са едни 7 милиарда лв., настрана ние имаме уговорката да свържем новия източник в системата - това е изчислено, че ще коства над 1,3 милиарда лв. - по този начин, че това са доста милиарди.

Едни преднамерено взети неправилни решения в предишното, с цел да се направи този план необратим, не би трябвало да предопределят бъдещето. Половината от оборудването може да се употребява за АЕЦ "Козлодуй " - особено парогенераторите за Пети и Шести блок ", изясни проф. Касчиев.

"А персонално моята теза за големите четири корпуса, които ще останат е следната: по един да се конфигурира във Врана, един в Банкя, един на "Позитано " като монумент на алчността и нелепостта, а последният да се даде на Министерството на туризма и на известния зимен курорт, който стачкува - да построят един голям котел за ракия, да вземат Рекорда на Гинес и да обезпечат целогодишна претовареност на популацията ", пошегува се специалистът.

"Очевидно е, че сили доста по-сериозни от държавното управление ни стоят зад всичко това. Има едно вървене на поклонение при Путин, Борисов и Радев се надпреварват за благоволението му ", добави Христо Иванов.

Целия диалог гледайте във видеото:

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР