ГЕРБ и СДС се явиха заедно на европейските избори през

...
ГЕРБ и СДС се явиха заедно на европейските избори през
Коментари Харесай

Румен Христов: В България трябва да продължи дясното управление

ГЕРБ и Съюз на демократичните сили се явиха дружно на европейските избори през май, а съдействието им по всяка възможност ще продължи и на локалния избор през есента.

Това разгласи в студиото на " България заран " ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов. По думите му към този момент се гледа на изборите за кметове, тъй като те са напълно скоро и постоянно са значими за партията им.

" Имаме решение на Националния съвет, което дава автономност за решение на нашите общински структури по какъв начин да се явяват на локалните избори, като се изключи възбраната към Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Най-предпочитани за нас са партиите от ЕНП, само че най-вероятно на доста места ще се явим с ГЕРБ, тъй като видяхме, че се сработваме добре. Че стиковката е добра, че има почитание към нас и най-вероятно на доста места ще имаме сходни обединения ", сподели Румен Христов пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на Съюз на демократичните сили разяснява още, че обединенията са обикновено нещо, тъй като по този начин се ръководи и Европа в последните години, а у нас мъчно може една партия да бъде независима в ръководството.

" Трябва да продължи и в България дясното ръководство и от тази позиция е обикновено да се търси взаимоотношение сред десните обединения ", добави още Румен Христов.

Председателят на Съюз на демократичните сили беше безапелационен, че те също са подлагали на критика ГЕРБ за избрани политики и имат разнообразни визии с тях за някои неща, само че в вероятно бъдещо ръководство на страната, в което да вземат участие партии от ЕНП, ще се ръководи по-лесно и еднопосочно.

" Ще бъде по-добре за България. България има потребност от дясно ръководство ", настоя Христов. /sds.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР