ГЕРБ и ПП-ДБ да обсъдят заедно бюджета, да отстранят грешките

...
ГЕРБ и ПП-ДБ да обсъдят заедно бюджета, да отстранят грешките
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ: Очаквам среща с Асен Василев, за да отстраним грешките в Бюджет`2023

ГЕРБ и ПП-ДБ да обсъдят дружно бюджета, да отстранят грешките и дружно да понесат отговорността за него, изиска водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народно събрание.
 
" Що се касае до бюджета, съгласно мен е редно, и аз го споделих нощес на господин Петков, в реда на нещата е Асен Василев да пристигна по някои тематики първо да ни запознае, да каже какво мисли, за какво го мисли, и в случай че го вършим и го поддържаме, да знаем за какво го вършим. Така че се надявам и по тази причина правилно няма да подлагам на критика бюджета в този момент. Имаме забележки по него, има браншове, които се вълнуват от този бюджет ", сподели водачът на ГЕРБ. Той обвърза тематиката за бюджета с тази за съдружното съглашение сред сътрудниците в ръководството.
 
" Липсата на съдружно съглашение, механизъм, изисква първо да беседваме с него и по-късно, в случай че може да се отстранят забележките, да ги отстраним и тогава дружно да понесем отговорност по този бюджет. Така мисля да постъпим ", изясни някогашният министър председател.
 
" В неделя персонално се обадих на акад. Денков и му споделих какво ни тормози по отношение на парите в енергетиката, местенето на бюрото от финансите в правораздаването и блокирането на финансите по отношение на зимното поддържане и огромните инфраструктурни планове. Лично на акад. Денков. Коректно е първо да беседваме с господин Василев тези дни и тогава да се произнесем. Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да го поддържат, тъй като Политическа партия към този момент не са лява партия ", сподели още той. 
 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави Илиана Иванова, която беше посочена от ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен за по-подходящият български претендент за еврокомисар.  " Това, че имахме втори претендент, демонстрира какъв брой доста капацитет имаме в България на хора, които дават отговор на тези условия ", добави Борисов в Народно събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР