ГЕРБ и ДПС ще спират с промени в закона кризата

...
ГЕРБ и ДПС ще спират с промени в закона кризата
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС ще спират със закон „безпрецедентния мигрантски поток“, докато Фронтекс отчита спад

ГЕРБ и Движение за права и свободи ще стопират с промени в закона " рецесията в сигурността, обвързвана с мигрантите ". На този декор публично Фронтекс - европейската работа за защита на границите на съюза, споделя, че в последните месеци потокът от мигранти от Турция към България е намалял доста.

Заявката за " радикални ограничения за справяне " със обстановката пристигна от ръководителите на ГЕРБ и на Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски. Сред претекстовете са и произшествия с чужденци в София в последно време, като най-сериозният от тях в действителност е принуждение от страна на български младежи не против " мигранти ", а против английски студенти от пакистански генезис.

Борисов и Пеевски оферират промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и Закона за администрацията, тъй че да се усили потенциалът на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за защитата на бежанските центрове и усилване на защитата на границата.

Поправките плануват застраховане и активизиране на полицейските сили, тъй че да се подсигурява сигурност и успокоение в обществото и съблюдаване на публичния ред в страната, споделят вносителите.

Като мотив за законодателната самодейност те акцентират „ зародилото напрежение в последната седмица, както и „ зачестилите конфликти сред български жители и чужденци “.

В профила си във „ Facebook “ от ГЕРБ пишат, че „ произлизащите закани за националната сигурност, в резултат на невиждания мигрантски поток, постановат предприемане на стратегически ограничения за повишение опциите на ГДГП за реализиране на благонадежден граничен надзор на вътрешните и външни държавни граници, явяващи се такива и за Европейски Съюз и минимизиране рисковете за националната сигурност “.

„ Приемането в незабавен порядък от Народното събрание на законовите промени и незабавното им осъществяване от органите на изпълнителната власт ще бъде тест за успеха на България над несигурността, заплахите и тревогата на хората, “ споделят още съвносителите от ГЕРБ.

Откъде идва тревогата по тематиката?

В последната седмица имаше два престъпни случая, който нямат връзка между тях, само че в тях бяха забъркани задгранични жители.

В единия случай се оказа, че двете групи, които са се сбили в центъра на София са се познавали, а спорът е поради момиче, а в другия малолетни българи нападанаха английски студенти по медицина от пакистански генезис. Според Министерство на вътрешните работи задачата е била обир, а не закононарушение на расова основа.

Така един битов случай, и различен, в който задграничните жители са потърпевши, доведоха до засилено полицейскио наличие в центъра на столицата, „ профилактиране на мигранти “ и митинг български жители с трибагреници, които желаят „ мигрантите вън “.

Събитията бяха последвани от серия медийни участия, в който разнообразни специалисти разясняват тематиката с мигрантите. В утринните блокове се чуха даже тези по какъв начин даже да не са били нарушители, мигрантите рано или късно се трансформират в такива, принудени от условия.

Ресторантьорите приканиха за незабавни ограничения, а полицията даде обещание засиленото наличие да продължи.

Какво демонстрират данните?

ГЕРБ и Движение за права и свободи акцентират „ зачестилите конфликти сред български жители и чужденци “ като мотив за законодателната самодейност, която предлага повече запаси за граничната полиция.

Макар че приветства законопроекта, вътрешния министър Калин Стоянов споделя, че през последната година няма засечено повишение на случаите с присъединяване на мигранти.

Докато от ГЕРБ и Движение за права и свободи стимулират измененията с„ произлизащите закани за националната сигурност, в резултат на невиждания мигрантски поток “, за последните месеци демонстрират тъкмо противоположното – бежанският поток от Турция към България в действителност понижава.

И споредТихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията мигрантският поток към България понижава.

„ Влезлите в България сега са на половина от това, което е било през февруари предходната година, “ разяснява специалистът по Nova News.

По думите му мигрантите, идващи от Турция, избират да минават през Гърция, Северна Македония и Сърбия.

" Ако се съпоставяме с една Гърция, ние имаме 600 индивида, а Гърция има 8000 за същия интервал ", споделя Безлов и добавя, че няколко пъти е посещавал границата с Турция и регистрира, че потокът съгласно него несъмнено е сгънат.

„ Турция несъмнено спомага, в съпоставяне преди две години, вижда се понижаване на потока, “ сподели още Безлов.

Темата с мигрантския поток стана настояща в последните месеци, откакто България беие призната в така наречен въздушен Шенген. Отпадането на граничните инспекции на летищата ще влезе в действие след 31 март, а на сухопътните граници той остава, какъвто е до момента.

След новината за приема на България в Шенген пространството беше залято с подправени вести, че в подмяна на допускането на Българи, а за година в България са върнати.

Седмици наред Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН " продължиха да плашат, че поради дейности на държавното управление страни от Европа. Сюжетът стартира със следене на аероплан, кацащ на летището в София при започване на месеца, а предходната седмица продължи с изнесена от Корнелия Нинова информация по какъв начин Германия е върнала в България 24 мигранти от арабските страни, част от които " наказани за тежки закононарушения като убийства, полово принуждение, обир и пране на пари ".

Оказа се, че на борда на въпросния аероплан, за който Нинова приказва, в действителност е имало 6-има души, които са излежали присъди за разнообразни закононарушения в Германия. Сега Берлин ги екстрадира назад в България. Само че те не са мигранти. Става дума за " български жители по генезис ".

Това разгласи в парламентарния надзор на 1 март министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Останалите пасажери в полета са били единствено сирийски жители, които имат документи за престояване в България, а министърът няма данни да са разследвани или осъждани.

Те са върнати по силата на двустранното съглашение за реадмисия сред двете страни. Това е друга процедура от тази по Дъблинското съглашение и няма общо със съглашението с Австрия за по-добра отбрана на границите в Европа, подписано в подмяна на сваленото ѝ несъгласие за присъединение на България към Шенген.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР