ГЕРБ и БСП се сблъскаха челно във вижданията си как

...
ГЕРБ и БСП се сблъскаха челно във вижданията си как
Коментари Харесай

ГЕРБ съветва служебния кабинет да търси Борисов за парите за границата

ГЕРБ и Българска социалистическа партия се сблъскаха челно във вижданията си по какъв начин да бъдат подсигурени нужните ни средства за защита на границата при засиления мигрантски напън. Бившите ръководещи обрисуваха персоналните връзки като основни за задачата, а социалистите акцентираха институционалния механизъм.

Спорът потегли, откакто Христо Гаджев направи забележка по време на дебатите по бюджета, че в актуализацията не са планувани изключителни пари за усилване на граничната защита и оборудването там, поради променената конюнктура със обстановката в Афганистан.

 Актуализацията на бюджета мина със 130 гласа - макар ГЕРБ и 20 въздържали се от Движение за права и свободи Виж още

Депутатът изрази подозрение, че служебните министри ще се оправят в намирането на пари от Европейски Съюз и предложи услугите на своя партиен водач Бойко Борисов. Цялата защита на границата ще падне върху българския поданик, разкритикува депутатът от ГЕРБ. Ако не можете да се справите, можете да се обадите на някогашния министър председател Бойко Борисов да употребява персоналните си контакти и да ви помогне , предложи Гаджев от парламентарната естрада в наличието на финансовия министър Асен Василев.

Шеговитата имитация ядоса социалиста Крум Зарков, който изиска думата, с цел да укори председателката на ЦИК Ива Митева по метода на водене на съвещанието.

" Вие сте призвана да защитавате парламентарната форма за ръководство, по тази причина трябваше да реагирате, когато актуализацията е квалифицирана като " хазартна игра ", " кутия на Пандора ", " демонстрация на безнаказаност ". В правова страна персоналните връзки на някого не могат да заместят страната и институциите, натърти юристът от " Българска социалистическа партия във връзка лансираните от ГЕРБ интернационалните контакти на Бойко Борисов. Ива Митева не замълча, а даде обещание да извърши заръката, започвайки от неговата парламентарна група. " Ще стартира да съблюдавам прецизно това, за което ми говорите, и то най-много ще стартира от " Българска социалистическа партия за България ", не остана длъжна Митева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР