ГЕРБ е в коалиция с ДПС. Намаляването на партийните субсидии

...
ГЕРБ е в коалиция с ДПС. Намаляването на партийните субсидии
Коментари Харесай

Симеонов: ГЕРБ е в коалиция с ДПС

ГЕРБ е в коалиция с Движение за права и свободи. Намаляването на партийните дотации ще ликвидира дребните политически играчи, а решението по този въпрос би трябвало да бъде спряно или най-малко отсрочено. Това съобщи пред Българска национална телевизия водачът на НФСБ Валери Симеонов. Той добави, че в четвъртък е имало с управлението на друга партия от ръководещата коалиция – Вътрешна македонска революционна организация. Двете обединения били срещу намаляването на дотацията на 1 лев.

„ ГЕРБ, пред очите на цялото общество, влезе в коалиране с Движение за права и свободи. Нека ГЕРБ реши кой желае да му бъде сътрудник в това ръководство. Ако желае Движение за права и свободи, да заповяда. Ние не се натискаме толкоз доста и без друго плащаме висока цена за наличието си”, съобщи Симеонов.

Изявлението му пристигна часове преди в Народното събрание да стартират разискванията за окончателното понижаване на дотацията. Предложението към този момент мина през комисиите в националното заседание. Симеоново изясни, че те са подкрепили намаляването на първо четене, само че то не трябва да се случва по предлагания метод.

„ За каква непоклатимост става въпрос когато се вършат оферти за очистване на всички дребни партии? Всъщност това съставлява предлагането за 1 лев. Е, коя партия може да се самоиздържа, запитвам аз? Може да се самоиздържа единствено огромната партия, която ръководи страната и на която всички компании преди изборите вадят и дават пари под масата, тъй като в случай че не дадат пари под масата, просто ще им се случи нещо доста неприятно”, съобщи Симеонов.

Той напомни, че още преди години са правили предложение дотацията да се понижи на 6 лева за глас, само че тогава концепцията не била призната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР