ГЕРБ е лидерска парти, а Борисов си дава сметка, че

...
ГЕРБ е лидерска парти, а Борисов си дава сметка, че
Коментари Харесай

Димитър Ганев за ходовете на Борисов след местните избори

„ ГЕРБ е лидерска празненство, а Борисов си дава сметка, че в тази обстановка доста ходове за овакантяване на ръководещото болшинство няма. Той ще продължи да чака ПП-ДБ, които носят основата отговорност от кабинета, досега на ротацията. Тогава ще може да изиска друг баланс в границите на болшинството, само че не и да го събори или да провокира нови избори ”, разяснява Димитър Ганев в ефира на Нова телевизия.

Според него това, което се е случило в София и успеха на Васил Терзиев, е посочила радикална смяна по принцип.

По думите му Ваня Григорова е постигнала задачата си. „ Ваня Григорова не влезе в тези избори, с цел да стане кмет. Тя стана разпознаваема, набра голям политически капитал, който евентуално ще употребява за някакъв план в лявото политическо пространство, което така и така е много запушено към водачеството на Нинова ”, сподели Ганев.

За присъединяване на " Възраждане " в локалните избори политологът счита, че Костадин Костадинов е видял Григорова като съперник след първия тур. Тя влиза в неговото поле.

„ Възраждане на всички места игра партийно – издига човек от партията. Никъде не се направи мажоритарна акция, на всички места беше човек от структурите. Това на локалния избор не работи “, изясни политологът.

По отношение на вота в София той разяснява: „ Тук към този момент не съществува това комунистическо-антикомунистическо. Хората, които са дали своят вот за Васил Терзиев, са най-вече хора сред 18 и 40, които не се вълнуват от този въпрос. Става дума за феномен, който се случва във всяка централно и източноевропейска столица “.

„ Формациите, които поддържат Васил Терзиев, са доста повече демократични, в сравнение с с етикет десни “, добави той.

„ Борисов евентуално си дава сметка, че доста ходове за овакантяване на болшинството и промяната на кабинета няма. Ще продължи и ще стои да чака ПП-ДБ, които носят главната отговорност за този кабинет и понасят най-голямата вреда, 4 месеца досега, в който ще пристигна ротацията. Чакайки ги, отслабвайки ги, ще може да каже – тъй като обстановката е друга, ние стоим устойчиво, може да изиска друг баланс в това болшинство “, предвижда Димитър Ганев.

„ Няма алтернатива нито за ГЕРБ, нито за Политическа партия да излязат на избори след няколко месеца. Губят властта незабавно, тъй като Румен Радев прави незабавно длъжностен кабинет. Каква настройка ще създадат, която да е по-различна от тази сега? “, попита политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР