ГЕРБ дава извънредна пресконференция в зала Изток“ на Народното събрание.

...
ГЕРБ дава извънредна пресконференция в зала Изток“ на Народното събрание.
Коментари Харесай

ГЕРБ потресени от ПП-ДБ: Посоката им е неточна. Представиха екселска таблица, непрофесионално е

ГЕРБ дава изключителна конференция в зала „ Изток “ на Народното събрание. Представя се работата на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ върху взаимна управническата стратегия.
По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание съобщи, че управническа стратегия, по която се работи, е мощно преоразмерена, заложен е доста недостиг.
„ Нечувано е с 69 депутати да правиш държавно управление, с 64 е още по-нечувано. С опита да ни подкупват, да сложат два милиарда за общините в комисия. Те взривяват обстановката и отиваме на избори “, сподели още той.
„ От през днешния ден започваме договаряния с другите партии, ще използван тяхната подла хватка. Разговори с другите партии ще кажат какво ще е болшинството.
Всички виждат злокобното положение на страната, големия дълг. Без постоянно държавно управление страната още юни месец ще изпадане в колапс “, безапелационен бе Борисов.
„ Голяма част от предложенията, които постъпиха към нас не са напълно професионални. В огромна част от секторите бе булети от екселска таблица, заклинания, шепоти “, това сподели Томислав Дончев, разяснявайки резултатите от взаимната работа на ГЕРБ и ПП-ДБ по обща управническа стратегия.
„ Имаме изчезнали дефицити в цели браншове – европейско финансиране, грижа за децата, туризъм. Най-големият проблем е с вътрешната кохерентност и острото несъгласие по отношение на бюджет и финанси с всички останали браншове.
Дори при консервативно ръководство за 18 месеца дефицитът е най-малко 7-8 милиарда. Ако прибавим и ВиК бранша – записано е, че ще бъдат оправдани всички ВИК мрежи, е редно да отбележим, че дефицитът би бил 20 милиарда “, сподели още той.
След това думата взе Теменужка Петкова, с цел да показа съответните заключения.
„ Състоянието на обществените финанси на България е безусловно тежко. Дефицитът е 6.5%. 12 милиарда лв. бил общият заложен недостиг, като се гонят 70 милиарда лв.. Очаквахме да забележим решения, да чуем отговори на въпроси, които цялото българско общество чака.
За страдание такива не получихме. Направена е единствено декларация за бюджет с недостиг от 3%, само че не е казано по какъв начин. Ще се усилват ли налози, ще се режат ли разноски? “, разкри тя.
„ Въпросната управническа стратегия е във формат Ексел. Защо е по този начин, откакто нямаме остойностяване по нито един бранш. Не виждам смисъл от този формат.
Колегите оферират нова дата за участие в еврозоната – януари 2025 година. Освен недостига, Бългаирия има и проблем с инфлацията. В цялата стратегия на Политическа партия не видяхме ограничения по какъв начин да се реши този проблем “, сподели още тя.
Петкова означи, че за сметка на неналичието на съответни ограничения, има мярка за метаморфоза на Министерство на финансите (МФ) и Министерски съвет. Не е ясно обаче какво ще преструкторираме. За никого не е ясно какво тъкмо се цели. Само е ясно, че мярката е обвързвана с Плава за възобновяване.
„ Друг проблем, на който ние не видяхме отговор е участието на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Никъде не видяхме визията по какъв начин да се присъединим час по-скоро към организацията.
Предвидени са и други промени, които засягат данъчното законодателство. Но и те не са остойностени. Няма политика във връзка с растежа “, добави Петкова.
„ Ако би трябвало да обобщим с едно изречение политиката на Политическа партия във финансите и бюджета, тази управническа стратегия не дава отговори и решения. Тя демонстрира, че посоката на Политическа партия е неточната “, заключи Теменужка Петкова.
Разделянето на антикорупционната комисия също е довело до различия. Остават въпроси по спазването на човешките права. Правата на проверяващите служители на реда изобщо отсъствали, тематика била единствено контролът над основния прокурор. Арбитър най-после трябвала да е Конституционният съд.
Говори се за засегнатост и клюка, само че без цялостна визия на Наказателния кодекс. Има положителни планове и пожелания, само че ППДБ не знаят по какъв начин да ги осъществят. Пример е разпределянето на правосъдните каузи, споделиха от ГЕРБ. Протакане, закъснение и неспособност ще има по този начин за делата.
Незаконна е визията на ПП-ДБ за енергетиката, сподели Жечо Станков.
Всички семейства да са на свободния пазар значи, че сметките на хората ще набъбнат 5 пъти и от 70 лв. те ще заплащат по 350 лв..
На карта се слага енергетиката в региона на „ Марица-Изток “. Централите съгласно „ Промяната “ трябвало да бъдат затворени по целенасоченост.
Развихрянето било и на Западните Балкани – и там трябвало да бъдат затворени ТЕЦ-овете. Тотална била и декапитализацията на енергетиката.
Асен Василев желал да изземе всички пари от енергетиката. Булгартранс газ и ЕСО трябвала да бъдат извадени от БЕХ и по този начин се желало те да бъдат приватизирани – 4,5 милиарда още ставала по този начин кражбата, сподели Станков. 9 % от недостига се формирали и от следствието на това, кой е счупил ПАВЕЦ „ Чаира “, разкри още Станков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР