ГЕРБ-Ботевград се разцепи. Местното ръководство на ГЕРБ се коалира с

...
ГЕРБ-Ботевград се разцепи. Местното ръководство на ГЕРБ се коалира с
Коментари Харесай

ГЕРБ-Ботевград се разцепи

ГЕРБ-Ботевград се разцепи. Местното управление на ГЕРБ се коалира с някогашния кмет на града Цветан Георгиев.

Това излиза наяве от отворено писмо на ръководителя на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Ботевград Цветан Цолов до премиера и водач на партията Бойко Борисов. 

" Местната конструкция на партията се опита да извършат политическа принуда над половината си общински съветници. Причината за този безразсъден и нерегламентиран опит за изключване е държанието на локалния водач Мартин Тинчев, който очевидно зад тила на националното управление на партията влезе в очевидна коалиция с някогашния кмет на града Георги Георгиев. Изхвърленият от ГЕРБ някогашен градоначалник, станал печално прочут в цяла България с корумпираното и деспотично ръководство на общината в продължение на 12 години, е яхнал локалната партийна организация и очевидно търси политически реванш за изгубените кметски избори преди две години ", изяснява в писмото си Цолов.

Групата на ГЕРБ в Общинския съвет се е разцепила на две - Тончев и двама от неговите правилни съветници са се коалирали с групата на някогашния кмет на града и по този начин се е образувало ново болшинство, изяснява той. 

По думите му свадите в Ботевград постановат незабавна интервенция на Борисов. 

" Допускам, че водачът не е осведомен с локалните партийни раздори и е оставил Мартин Тинчев да кадрува на локална почва без негово познание и единодушие ", написа Цолов. Според него решаването на проблемите минава през наложителна смяна на локалния водач.

Ето и цялото писмо на Цветан Цолов

До на господин Бойко Борисов, Председател на Политическа партия ГЕРБ,
До господин Цветан Цветанов, Зам. ръководител на Политическа партия ГЕРБ,
На вниманието на средствата за всеобща информация

ОТВОРЕНО ПИСМО
от Цветан Цолов, Председател на групата съветници от Политическа партия ГЕРБ в Общински съвет Ботевград

ГЕРБ в Ботевград се разцепи, а локалното партийно управление се коалира с някогашния кмет на града Георги Цветанов Георгиев. Това е новината от провелата се на на 28-ми октомври сесия на локалния парламент. Местната конструкция на партията се опита да извършат политическа принуда над половината си общински съветници. Причината за този безразсъден и нерегламентиран опит за изключване е държанието на локалния водач Мартин Тинчев, който очевидно зад тила на националното управление на партията влезе в очевидна коалиция с някогашния кмет на града Георги Георгиев. Изхвърленият от ГЕРБ някогашен градоначалник, станал печално прочут в цяла България с корумпираното и деспотично ръководство на общината в продължение на 12 години, е яхнал локалната партийна организация и очевидно търси политически реванш за изгубените кметски избори преди две години.

Струва си да напомним случилото се преди време с този самозабравил се локален феодал. Още напролет на 2015 година персонално водача на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи в утринния блок на bTV – Георгиев няма да бъде повече наш кмет. Думите на Борисов бяха изречени във време, гогато локалната конструкция на ГЕРБ бе сведена на практика до нулева политическа известност. Изхвърлянето на Георгиев докара до възкръсване ва въздействието на партията в града. Казаното от Борисов накара локалните гласоподаватели да пратят шестима съветници в новия състав на Общинския съвет. ГЕРБ след изборите стана част от създалата се антикорупционна коалиция в локалния парламент, която поддържа новоизбрания кмет Иван Гавалюгов. Именно поради това водача на ГЕРБ бе определен от това болшинство за ръководител на локалния парламент. Много скоро след изборите станаха известни подмолните и нерегламентирани дейности сред локалния водач на ГЕРБ и сваления от власт някогашен кмет Георгиев. Групата на ГЕРБ в Общински съвет се разцепи на две, като със своите правилни двама съветника Тинчев се коалира с групата на екскмета и по този начин се образува ново болшинство. Това е класическа замяна на вота на гласоподавателите в общината. Техният избор бе сменен от Тинчев, очевидно в прорез с политиката на националното управление на партията в София.

Мартин Тинчев съумя да влезе в състава на новия парламент от ГЕРБ. Абсолютно нелегално откакто неговия избор бе разгласен от ЦИК и решението бе оповестено в Държавен вестник, Тинчев свика сесия на Общински съвет на 5-ти май тази година. Ставайки депутат той към този момент бе изгубил правата си на общински консултант. На тази скандална сесия Тинчев предложи човек от групата на някогашния кмет за нов ръководител на Общински съвет Ботевград. Така гласоподавателите на ГЕРБ още веднъж бяха излъгани, а техния избор сменен по един безусловно безсъвестен и безпардонен метод.

Преди няколко месеца изпратих писмо до водача на партията Бойко Борисов, в което го срещнах с безусловно противозаконните и противоуставни дейности на Мартин Тинчев. След безмълвния отговор на господин Борисов се стигна до този абсурден опит за принуда на инакомислещите хора в ГЕРБ. А репресията ще продължи с уведомяване на локалната Общинска изборна комисия за снето политическо доверие в трима от съветниците и по този начин ще се изиска от нея въпросните трима индивида да бъдат оповестени за самостоятелни. Това е абсурден опит да се заобиколят клаузите на Изборния кодекс.

В дни, в които доверието към ГЕРБ е мощно засегнато поради свадите в партията в Добрич и Хасково, се позволява опита за разединение в Ботевград да налее повече вода в мелницата на раздора.

Скандалите в Ботевград, съгласно мен, постановат незабавна интервенция на управлението на партията и персонално на господин Борисов. Допускам че водачът не е зепознат с локалните партийни раздори и е оставил Мартин Тинчев да кадрува на локална почва без негово познание и единодушие.

Решаването на проблемите в ГЕРБ Ботевград минава през наложителна замяна на локалния водач. Колкото по-скоро, толкоз по-добре!

Цветан Цолов
Ботевград, 29.09.2017 година
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР