ГЕРБ алармираха, че изборният протокол за предстоящия вот е неясен,

...
ГЕРБ алармираха, че изборният протокол за предстоящия вот е неясен,
Коментари Харесай

ГЕРБ алармират: Изборният протокол е излишно сложен, може да възникнат грешки

ГЕРБ сигнализираха, че изборният протокол за идния избор е неразбираем, ненужно комплициран и може да докара до неточности при попълването. Това от своя страна ще забави изборните резултати. От партията приканиха Централната изборна комисия да предприеме ограничения по проблема.

Според тях протоколът за първи път е в водоравен тип, което ще затрудни даже опитните членове на Секционни изборни комисии да го попълнят. Те означиха, че при всички типове избори до момента – изборните бумаги постоянно са били във отвесен тип.

ГЕРБ обясниха, че би трябвало да се попълнят доста непотребни данни, има и повтарящи се контроли. Дадоха образец, че точка 6.1. е идентична с точка 7.1. – което прави втората непотребна. Според тях новите сигнатури също са непотребни.

От партията обърнаха внимание, че подредбата е друга спрямо други години - недействителните гласове са показани в документа преди действителните, а действителните се слагат в девет графи. ГЕРБ обясниха, че в протокола, който е 20 страници, са нужни над 500 сумирания.

От ГЕРБ съзряха предумисъл в затруднения тип на изборните бумаги. Уточниха, че тези промени не се изискват от Изборния кодекс, а отговарящ за протоколите от страна на ЦИК е Емил Войнов от квотата на Българска социалистическа партия.

Според Томислав Дончев задачата е съзнателно да се провокира безпорядък и това да докара до опция за оборване на изборните резултати.

„ Имаме изкуствено комплициран избирателен развой. Това е преднамерено, с цел да има повече неточности, с цел да се забави обработването на резултатите, да се сътвори безпорядък. Целта е да се сътвори тежка конституционна рецесия “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР