Георги Вангелов и Ален Хубулов достигнаха до решителните битки за

...
Георги Вангелов и Ален Хубулов достигнаха до решителните битки за
Коментари Харесай

Георги Вангелов и Ален Хубулов ще се борят за квоти в свбодния стил на олимпийската квалификация в Баку

Георги Вангелов и Ален Хубулов доближиха до решителните борби за квоти за Олимпийските игри в Париж 2024 по време на квалификационния шампионат по битка в свободния жанр в Баку, Азербайджан, откакто се класираха за полуфиналите в своите категории.

При най-леките до 57 кг Георги Вангелов изигра единствено една среща, като в нея националът ни надигра с туш украинеца Камил Керимов за 04:50 минути престой на тепиха. Така в спор за място на Игрите в Париж българинът ще се изправи против борецът, състезаващ се под безпристрастен байрак Ариан Тютрин, който е бронзов медалист от международното състезание в Осло през 2021 година.

Другият ни сигурен участник в битка за олимпийска квота ще бъде Ален Хубулов в най-тежката категория до 125 кг. Натурализираният осетинец започва в конкуренцията с триумф с 4:2 точки против германеца Генадий Чудинович, след което в четвъртфиналите се оправи и с украинеца Олександър Хоциянивский със 7:5 пункта. По този метод Хубулов си обезпечи място в полуфиналите, където ще спори с представителя на Азербайджан Гиорги Мешвилдишвили.



За страдание, останалите ни трима представители в свободния жанр - Микяй Наим, Мирослав Киров и Магомед Рамазанов - отпаднаха в четвъртфиналите и по този начин изгубиха възможностите си да заслужат визи за френската столица от квалификационния шампионат в Баку.

В категория до 65 кг Наим стартира с победа с 4:3 против румънеца Стефан Коман, само че във втория си дуел отстъпи с 2:5 на Максим Сачултан от Молдова и по този начин беше отстранен от надпреварата.

При 74-килограмовите Мирослав Киров потегли в квалификациите с триумф със 7:1 против дагестанеца с френски паспорт Залимхан Хаджиев, след което българинът се оправи и със състезаващия се за Белгия Ибрахим Велиев с 3:0. На четвъртфиналите обаче вицеевропейският ни първенец от Варшава 2021 беше спрян от борещия се за Словакия осетинец Таймураз Салказанов след проваляне с 3:4.

В категория до 86 кг Магомед Рамазанов преодоля в първия кръг германеца Джошуа Мародион със 7:2 точки, само че в спор за място на полуфиналите натурализираният дагестанец позволи загуба от азера Осман Нурмагомедов с 2:6.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР