Георги Станков от ГЕРБ е кандидатът за народен представител, който

...
Георги Станков от ГЕРБ е кандидатът за народен представител, който
Коментари Харесай

Преференции разместват листите в Хасково

Георги Станков от ГЕРБ е претендентът за депутат, който е получил най-вече преференциални гласове на изборите в Хасковска област. При обработени 100% от протоколите той събира близо 13 655 преференции. Това е и партията с най-вече претенденти, които са предпочетени преференциално от гласоподавателите.

Разместване в листата на ГЕРБ на процедура ще има след второто място, на което е подложен Станков. Няколко претенденти събират повече от 7% преференции, което ги реалокира на предни места. Това са Стефан Димитров, Сашо Савов и Гергана Кръстева, оповестява Хасково инфо.

С общо 36,94% ГЕРБ евентуално ще има трима депутати от района в бъдещото Народно заседание. Това ще бъдат Георги Станков, Делян Добрев и Сашо Савов, който има 3860 преференции, които го слагат на трето място в листата. Четвърти остава Стефан Димитров с 3 756 преференции.

На второ място в Хасково са Българска социалистическа партия – 14,71%. Столетницата сигурно ще има един народен представител. Това ще бъде лидерът на листата Велизар Енчев.

Един мандат от Хасково ще получи „ ИТН “. Техният резултат е 14,05%. Ако лидерът Филип Станев избере да влезе в Народното събрание от София, където също е първи в листа, тогава народен представител ще стане вторият в листата в Хасково Силви Петров.

С 13,26% Движение за права и свободи също получава един мандат в Хасково. Той е за лидера на листата Сезгин Мехмед.

Останалите 2 мандата е допустимо да бъдат за водачите на „ Демократична България “ Катя Панева и на „ Изправи се! Мутри вън! “ Минко Ангелов.

При окончателното преразпределяне на гласовете на национално равнище обаче е допустимо някой от тях да отпадне от листата с народни представители. Тогава втората по гласове партия ще получи втори мандат. Според данните това е Българска социалистическа партия. Ако това се случи, най-вероятно народен представител ще бъде третата в листата – досегашният депутат Виолета Желева, която събира 1 312 преференции, което е задоволително, с цел да измести втория Михаил Лисков.

Окончателното систематизиране на мандатите ще стане ясно след оповестяването им от Централната изборна комисия.

Ето и окончателните резултати от избори 2021 в област Хасково:

ФОРМАЦИЯ - ПРОЦЕНТ- ГЛАСОВЕ

ГЕРБ 36,94% 41192

Българска социалистическа партия 14,71% 16402

ИТН 14,05% 15663

Движение за права и свободи 13,26% 14782

Демократична България 4,67% 5205

Изправи се! Мутри вън! 4,28% 4771
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР