Георги Начев завърши 14-ти в квалификацията на троен скок на

...
Георги Начев завърши 14-ти в квалификацията на троен скок на
Коментари Харесай

Начев: Можеше да не дойда на Европейското, но реших да скачам колкото мога

Георги Начев приключи 14-ти в квалификацията на троен скок на Европейското състезание по лека атлетика в зала в Истанбул, откакто реализира персонален връх за сезона от 15.92 метра. Той не съумя да откри място във финала, само че е дошъл от Съединени американски щати в Европа след лекувана близо месец и половина травма и по-късно прекаран COVID-19 няколко седмици преди шампионата на Стария континент.

“Прекарах у дома към 10 дни поради COVID-19. Направих едно съревнование през сезона, само че след травма към месец и половина бях отмора почти. След това ме хвана COVID-а и имах към две седмици да се приготвя ”, сподели Начев незабавно след надпреварата.
 Георги Начев остана отвън еврофинал на троен скок след прекаран COVID-19 Георги Начев остана отвън еврофинал на троен скок след прекаран COVID-19
Обмислял ли е да не пътува от Съединени американски щати до Истанбул за Европейското? “Имаше късмет, можех да реша да не дойда, само че взех решение да се възползвам от опцията, да скачам за кеф и за колкото мога да направя. ”

“Оценявам това, че излизам от надпреварата здрав. Нямам болки на никое място и съм много благополучен да се състезавам на такова равнище ”, добави Начев.

Цялото изявление с националния играч в тройния скок може да намерите във видеото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР