Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е

...
Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е
Коментари Харесай

Синът на депутата Лъчезар Иванов плати гаранцията си, излиза на свобода

 Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е платил гаранцията от 10 000 лв., която прокуратурата му наложи през април т. година До нея се стигна, откакто младежът бе упрекнат, че не е съдействал в точния момент на следствието за злополуката с тв водещия Милен Цветков.

Гаранцията е платена от юрист през днешния ден сутринта. На 8 май т.г. Софийският областен съд отхвърли да я понижи с претекста, че тя е обжалвана след приключване на законовия период.

Георги Иванов е пътувал на седалката до Кристиан Николов - водача на джипа, който провокира злополуката с Милен Цветков. След като бе упрекнат в затаяване на истина за адския удар на пътя, лишил живота на телевизионния водещ, той въпреки всичко даде показания като очевидец.

В края на април Георги декларирал в разпит пред арбитър, че е бил свлечен на седалката и че за момент с периферното си зрение видял аления светофар на кръстовището на ул. " Хенрик Ибсен " и бул. " Черни връх ", до момента в който си " ровел " из джиесема.

Извикал към Кристиан, който карал. Георги Иванов твърди обаче, че не е видял колата на Милен, тъй като последвал удар и защитната възглавница се отворила.

По делото за злополуката са назначени ред експертизи. Най-важната от тях е комплексната автотехническа и съдебно-медицинска експертиза, която би трябвало да покаже в елементи механизма на удара, скоростта, с която се с движил джипа и други Според аутопсията гибелта на Милен Цветков е настъпила от скъсване на аортата на две места.

Разследването се води от дознатели, а по делото има двама наблюдаващи прокурори от Софийската градска прокуратура. Те са дали инструкции какви огледи и разпити да бъдат направени. Назначена е и видеотехническа експертиза на всички записи, конфискувани по делото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР