Георги Георгиев, който нападна 18-годишно момиче и му нанесе множество

...
Георги Георгиев, който нападна 18-годишно момиче и му нанесе множество
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняемия за жестокото нападение над момичето с 400 шева

Георги Георгиев, който атакува 18-годишно момиче и му нанесе голям брой пострадвания с макетно ножче, остава в ареста. Решението е на Районния съд в Стара Загора.

Адвокатите на Георгиев обявиха, че ще апелират решението.

Задържаният Георги Георгиев е изпратил закани за ликвидиране два дни преди нещастието. Това е станало посредством интернет приложение. На 24 юни обвиненият е изпратил известие с текст „ Направо те умъртвявам ”. На 25 юни известието гласяло „ Ще ти закача главата ”, а на идващия ден е осъществено насилието.

Днес в цялата страна ще се проведат шествия в поддръжка на потърпевшата.

Мярката бе гледана от Районния съд в Стара Загора .

По-рано прокуратурата внесе в съда искане за непрекъснато задържане на обвинения за нападението на момичето от Стара Загора поради опасност за ликвидиране, оповестиха от държавното обвиняване. Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи съвещание по настояването.

Нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора е станало в края на юни, само че казусът закупи необятен публичен отзив преди дни. Задържан е 26-годишният Г.Г., на който са повдигнати две обвинявания - за нанасяне на междинна телесна щета и за закана за ликвидиране. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото нарушение на Г.Г. от сходен темперамент. Протести се провеждат в няколко града в страната - в поддръжка на потърпевшото момиче и против насилието над дами. 

Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Г.Г., на 26 година, който е притеглен като обвинен за това, че в интервала от 24.06.2023 година до 25.06.2023 година, в Стара Загора, в изискванията на продължавано закононарушение, се заканил с ликвидиране на 18-годишната Д.М. Това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му. На два пъти той изпратил текстови известия за закана с ликвидиране посредством интернет приложение, прецизират от прокуратурата.

От прокуратурата показват още, че по делото са разпитани очевидци и са събрани писмени доказателства, като са направени и извлечения от електронната връзка сред потърпевшата и обвинения. Назначена е психолого-психиатрична експертиза с обект на проучване на потърпевшата, която ще бъде направена до 10 дни.

Наблюдаващият прокурор е постановил на обвинения Г.Г. възбрана да напуща страната. Оттам допълват, че доказателствата по делото сочат, че мъжът е с трайно построени незаконни привички. Прокуратурата изяснява, че след заканите, на идващия ден, обвиненият е пристъпил към действителното им осъществяване и е нанесъл голям брой порезни рани по цялото тяло с макетен нож. " Налице са и данни, че при този случай на потърпевшата са били породени по изключително непосилен метод и с особена свирепост голям брой травматични увреждания ", декларират от прокуратурата.

От обвиняването показват, че потърпевшата е получила разтърсване на мозъка, което съгласно свидетелски показания е било съпроводено и със загуба на творение. При настаняването й в болница на момичето е била оказана и животоспасяваща незабавна здравна намеса с оглед прекъсване на изобилното им кървене.

Повдигнатото обвиняване на мъжа е за закононарушение, за което се планува наказване отнемане от независимост за период от една до шест години, допълват от прокуратурата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР